Știri: Filmul ”Nunta mută”, în regia lui Horațiu Mălăele, de Ziua Internațională a Francofoniei (28 martie 2018, Praga)

560
Imagine din filmul ”Nunta mută”

logo rubrica imago leviathan.roCu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Francofoniei la Praga, miercuri, 28 martie 2018, la ora 18.30, în sala Cinema 35 a Institutului Cultural Francez de la Praga va avea loc proiecţia filmului ”Nunta mută” (2008) în regia lui Horaţiu Mălăele. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Praga, Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului în Republica Cehă şi Institutul Cultural Francez de la Praga.

Filmul reprezintă debutul cinematografic al marelui actor şi regizor, Horaţiu Mălăele, care aduce peliculei o mulţime de elemente teatrale. Ca stil, filmul ne aminteşte de opera lui Kusturica, cu o tentă clară de realism ocult.

”O echipă de jurnalişti se hotărăşte să investigheze o serie de fenomene inexplicabile şi ajunge într-un sat izolat din care, se pare, că au dispărut toţi bărbaţii. Echipa descoperă că evenimentul care a dus la dispariţia bărbaţilor din sat este o nuntă care a avut loc în anul 1953, pe timpul ocupaţiei sovietice, imediat după moartea lui Stalin. Nunta a fost întreruptă brusc de un ordin care interzicea, pe durata a şapte zile, orice fel de manifestare cu caracter public, în semn de doliu pentru defunctul lider rus. În ciuda acestui ordin, sătenii se hotărăsc să organizeze nunta, dar în deplină tăcere, pecetluind, astfel, soarta satului.”

Filmul ”Nunta mută” este o coproducţie România – Franţa – Luxemburg.

Proiecţia va fi urmată de un pahar de vin oferit de către Institutul Cultural Român de la Praga şi Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului în Republica Cehă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.