Știri: Întâmplări hazlii și năstrușnice la spectacolul ”Punguţa cu doi bani” (6 octombrie 2019, Galați)

19
teatru copii

Duminică, 6 octombrie 2019, de la ora 10.30, la Teatrul de Păpuşi ”Gulliver” din Galați e timpul pentru întâlnirea cu un personaj năzdrăvan, dar isteţ şi curajos, în cadrul spectacolului Punguţa cu doi bani, adaptare în versuri de Aurelian Iorga după Ion Creangă.

Această producţie a Teatrului ”Gulliver” prezintă îndrăgita poveste a cocoşului năzdrăvan, care reuşeşte să-şi îmbogăţească stăpânul cel bătrân, aducându-i galbeni şi animale. Cocoşelul din povestea de la ”Gulliver” devine un model pentru micii spectatori, identificarea cu personajul curajos ajungând să fie o consecinţă firească pe parcursul derulării întâmplărilor hazlii. În opoziţie cu hapsânul boier, într-un raport de forţe inegal, doar aparent în defavoarea sa, iese în evidenţă tenacitatea cocoşului, care luptă pentru dreptate, ceea ce îl face demn de admirat. Pragurile, deloc facile, sunt trecute cu brio, iar finalul poveştii reiterează imaginea tradiţională a cocoşului, considerat un simbol al luminii şi oponent al forţelor nefaste, înseninând spiritual şi material bătrâneţile moşului.

Scenariul în versuri păstrează firul poveştii originale şi este un atu în asimilarea dialogurilor. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, prichindeii vor fi, cu siguranţă, cuceriţi de efervescenţa şi farmecul poveştii.

Regia, scenografia şi temele muzicale sunt realizate de Aurelian Iorga, o apariţie îndrăgită de către publicul de toate vârstele, cunoscut prin rolurile interpretate pe scena de la ”Gulliver”. În distribuţia spectacolului îi regăsim pe actorii Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache şi Nicoleta Miru, care însufleţesc, cu mare antren, marionetele-personaje.

Pentru achiziţionarea biletelor online, părinţii pot accesa link-ul https://bilete.teatrul-gulliver.ro. De asemenea, acestea se pot cumpăra cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, de la sediul teatrului (în incinta Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”), preţul fiind de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.