Știri: Lansarea lucrării „O scurtă istorie a bancnotelor din România” (24 noiembrie 2022, Praga)

43
bancnote romanesti cehia

rubrica corespondenta leviathan,ro logoJoi, 24 noiembrie 2022, de la ora 17.00 va avea loc în aula de românistică a Facultăţii de filozofie a Universităţii Caroline din Praga (str. Hybernská 3), o nouă întâlnire a membrilor Asociaţiei Cehia-România.

Programul include lansarea noii publicaţii a Asociaţiei, Stručné dějiny papírových peněz Rumunska (O scurtă istorie a bancnotelor din România), apărută în urmă cu câteva săptămâni. Autorul ei, membru al asociaţiei noastre, domnul Zdeněk Kutina, ne prezintă în cele 50 de pagini istoria detaliată a bancnotelor de pe teritoriul României din secolul al XIX-lea până în prezent. Datele de specialitate sunt însoţite de comentariul explicativ al autorului şi de imaginile color ale bancnotelor.

Cu acest prilej vom avea şi posibilitatea de a-l felicita pe domnul PhDr. Jiří Našinec (membru al Comitetului Asociaţiei Cehia–România), pentru Premiul de Stat pentru traducere, care i-a fost decernat cu ocazia Sărbătorii Naţionale, 28 octombrie, mai ales pentru traducerile din literatura română şi basarabeană.

Lidia Našincová

Corespondență de la Praga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.