Știri: Lansarea volumului de povestiri ”De-abia ieri a fost alaltăieri…” de Yoel Rippel la Institutul Cultural Român din Tel Aviv (9 martie 2017)

710
Yoel Rippel - De-abia ieri a fost alaltaieri

Joi, 9 martie 2017, la ora 18:00, la sediul Institutului Cultural Român din Tel Aviv (B-dul Shaul HaMelech nr.8, etaj 6, Beit Amot Mishpat) va avea loc lansarea volumului de povestiri „De-abia ieri a fost alaltăieri…” semnat de Yoel Rippel, tradus din limba ebraică de Any Shilon și apărut în 2016 la Editura Tracus Arte.

Programul evenimentului:

Moderator: Iris Lackner, jurnalist, critic de film și reprezentant al AMIR – Organizația Unitară a Evreilor Originari din România în Israel

Participanți: Yoel Rippel, scriitor și avocat; Doina Meiseles, vicepreședinte AZOCLR – Asociația Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limbă Română din Israel

Intermezzo muzical

Proiecția unor fragmente din cadrul spectacolului-eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București în luna noiembrie 2016.

De-abia ieri a fost alaltăieri…” este, în fapt, o colecție de povestiri amuzante şi totodată emoţionante despre viaţa comunităţii evreilor originari din România. Autorul relatează într-o manireră spumoasă aspecte legate de educaţie, relaţii de familie, gastronomie, mama româncă, despre tradiţiile şi folclorul românesc, așa cum le-a cunoscut încă din copilăria petrecută în România, întâmplări care au lăsat urme de neşters asupra sa.

Intrarea la eveniment, care va avea loc în limbile română și ebraică, este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Iubesc Israelul din toată inima: am fost educat în Israel, am fost în armată în Israel, am sărutat pentru prima oară în Israel, toată viața mea este legată de această țară. În același timp, însă, nu pot să ignor legăturile sufletești pe care le am cu prima mea țară, România, și rădăcinile mele românești! Într-un dintre primele mele amintiri ale copilăriei, și cele mai dragi, mă revăd la Teatrul Idiș din București. Unchiul meu, Mano Rippel, și mătușa mea, Sidy Glück, se numărau printre «stelele» teatrului pe care îl vizitam atât de des!” – Yoel Rippel.

„Înainte ca televizorul să devină o prezență activă în viața israelienilor, mergem adesea la spectacole de comedie, iar Yoel Rippel este unul dintre celebritățile pe care le urmăream cu interes în spectacole”. – Excelența Sa Tamar Samash, Ambasadoarea Israelului în România

Yoel Rippel a studiat dreptul la Universitatea din Tel Aviv, iar astăzi are unul dintre cele mai bine cotate birouri de avocatură din Israel. În paralel, Yoel Rippel a scris de-a lungul anilor versuri pentru melodii interpretate de cei mai mari cântăreţi israelieni, precum şi scheciuri pentru starurile teatrului comic. A scris, de asemenea, scenariile unora dintre cele mai reuşite programe de televiziune, emisiuni de mare succes, a participat la programe radio şi tv referitoare la subiecte artistice, umpristice, dar şi din sfera juridică, fiind distins cu „Premiul Radioteleviziunii„.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.