”De ziua femeii care, zic unii, nu prea e om…” de Pușa Roth

1310
Ziua internationala a femeii 8 martie
Sursa imagine: http://womenoutandabout.net

Spunea cineva odată că femeia nu e om și în secunda următoare am văzut roșu în fața ochilor, pregătind pe loc un pachet de invective la adresa distinsului personaj, figură publică, om în gura căruia se uită lumea, fiindcă emite judecăți de valoare, unele, sau cele mai multe, corecte. Apoi, m-am gândit că s-ar putea să aibă dreptate, deși, la prima auzire, părea o enormitate. După o perioadă de meditație, i-am dat dreptate.

Da, am fost de acord că femeia nu e om, dar nici un alt viețuitor de pe această planetă. Femeia e fiică, iubită, soție, mamă, bucătăreasă, spălătoreasă, călcătoreasă, hamal de lux, femeia e stâlpul casei, e doctor de suflet, e microfonul la care vorbește bărbatul, e, din păcate, sacul de box, e perna pe care își odihnește capul, e trupul pe care îl iubește, e neobosită, e urâtă, frumoasă, e imposibilă, grasă, slabă, e orice, numai om nu e! Sper că sunteți de acord și că domnul cu pricina, care reprezintă majoritatea, are dreptate.

Păi, dacă ar fi om, ar veni de pe drum, iar omul ei ar face tot ceea ce face ea, neomul! Acesta e paradoxul!

Se spune că Eva e vinovată de plecarea din Rai, că i-a dat lui Adam să muște din măr. Dar Adam, bărbatul puternic, de ce a mușcat? De ce nu a analizat situația? De ce s-a lăsat ademenit de femeie? Păi, de aia, că îi plăcea să fie servit! Cred că o să-mi fac și mai mulți dușmani decât am, dar măcar îi scot la lumină, că se spune că pe dușman să-l ai aproape, ca să nu te atace când nu te aștepți. Prietenii, de aia sunt prieteni, să înțeleagă că ei sunt florile rare ale vieții.

Acum mă gândesc că femeia a fost discriminată în istorie, ea neavând drepturi egale cu bărbatul, poate și pentru simplul fapt că femeia nu e om. Da, ea e matricea, ea e purtătoarea vieții, ea e responsabilă pe viață de viață! Deocamdată, oamenii sunt născuți din femeie, fiindcă cei zămisliți în laborator nu există. Bărbatul, omul, în mărinimia lui, i-a făcut femeii o zi, în prag de primăvară, în care să-i aducă laudele cuvenite după o trudă de un an. Foarte bine, oameni, mulțumim frumos pentru ziua noastră, dar pentru că noi suntem de toate, ne bucurăm să vă avem aproape, să vă ocrotim, să vă iubim, să lăsăm moștenitori, să fim femei! Ce ziceți? Am dreptate? Tuturor femeilor, La mulți ani!

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.