Știri: Lansarea volumului ”Emoțiile – de la cunoaștere la autoreglare” de Marinela Rusu

717
lansare de carte emotiile – de la cunoaștere la autoreglare de Marinela Rusu ars longa iasi

Vineri, 17 martie 2017, începând cu ora 17.00, va avea loc la Librăria Cărturești din incinta Palas Mall, Iași, lansarea volumului Emoțiile – de la cunoaștere la autoreglare de Marinela Rusu, apărut la Editura Ars Longa, în colecția ”Academica”.

Lansarea va fi urmată de un moment poetic din lirica lui Kipling și Blaga, susținut de cunoscuta actriță de la Teatrul „Luceafărul” din Iași, Doina Iarcuczewicz, și de un microrecital de flaut interpretat de tinerele artiste Andra Radu și Georgiana Baniță (clasa prof. Mihaela Grigoraș, Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iași). Evenimentul se va încheia cu vernisajul expoziției de pictură Printre emoții, semnată de Marinela Rusu. Moderator: Brândușa Tămaș.

„Lucrarea realizată de Marinela Rusu ne oferă câteva motive bine justificate pentru a o parcurge: prezintă o multitudine de date științifice recente, inovatoare privind clasificările și funcțiile emoțiilor, analizează și sistematizează într-o perspectivă inedită teoriile despre funcționalitatea și manifestarea emoțiilor, oferă sugestii şi descrie metode aplicative pentru dezvoltarea autoreglării emoționale și comportamentale. În viziunea autoarei, raportul disjunctiv, dihotomic și antinomic dintre emoții-rațiune prezent în abordările tradiționale este eronat, reducționist și trebuie depășit. Emoțiile nu sunt un impediment în manifestarea performantă a rațiunii. De fapt, ele reprezintă o oglindire a gândirii care le poate conceptualiza, aprecia, clasifica, regla etc. Emoțiile, susține Marinela Rusu în lucrarea sa, sunt fenomene emergente, complexe, ce atrag, încorporează în sfera lor expresii ale rațiunii, în mod organic și reglator. Cartea de faţă ne propune, în aceeaşi măsură, o lectură captivantă pentru cei ce sunt interesaţi să cunoască rezultatele noilor cercetări științifice din domeniul fascinant al emoțiilor, dar şi o cale de explorat și de urmat pentru cei curajoși și determinați să atingă nivele mai înalte de dezvoltare a personalității, a conştiinței de sine și de alții, care vor să dobândească abilități mai eficiente de autocontrol emoțional, oferindu-şi şansa optimizării propriului comportament pe scena lumii de astăzi.” – Carmen Mihaela Crețu.

Autoarea este cercetător dr. la Institutul „Gh. Zane” din Iași, încă din 1990, cu o bogată activitate publicistică în domeniul psihologiei și totodată un renumit artist plastic, cu numeroase expoziții în țară și străinătate.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.