Știri: Lansarea volumului „Zero positivo” de Cristina Mărginean Cociș la Biblioteca Accademiei di Romania din Roma (24 martie 2017)

858
Cristina Marginean Cocis - Zero Positivo - Accademia di Romania

După numeroase prezentări făcute în nordul Italiei, romanul Zero positivo (Gaspari Editore, Udine, 2016) de Cristina Mărginean Cociș ajunge și în capitala Italiei, într-o prezentare ce va avea loc la Biblioteca Accademiei di Romania din Roma, vineri, 24 martie 2017, începând cu ora 18.30.

Romanul urmărește o poveste de viață adevărată, o poveste puternică, o poveste cu final fericit, urmând un ritm în crescendo de energie și lumină: un mesaj care se face tot mai puternic până când devine un imn eliberator adus vieții. Tema volumului este viața unei tinere femei care găsește puterea de a lupta cu boala care i s-a ghemuit în sânge în numele vieții pe care o poartă în trupul ei. Protagonista este ajutată, în această incursiune de reevocarea amintirilor legate de un tată foarte iubit și care, în timpul dictaturii ceaușiste, a știut să își ocrotească familia de violențele regimului.

Cristina Mărginean Cociș s-a născut la Timișoara în 1976. De când era mică visa să devină învățătoare, vis care întărit-o în multele dificultăți întâmpinate, reușind să-l împlinească în Italia. În anul 2001 își urmează soțul, preot greco-catolic trimis în misiune în Italia. Primul ei roman se naște dintr-o experiență de viață foarte puternică cea a unei boli fulminante care pune în pericol viața ei și a celui de-al doilea copil, în timpul celei de-a cincea luni de sarcină. Iubind de mică lectura și lumea cărților, Cristina Mărginean Cociș găsește în scris puterea de a coborî în sine pentru a aduce la lumină, în perspectivă pozitivă, temerile, umbrele, fericirea copilăriei.

Vor lua cuvântul Gabriella Molcsan și Armando Santarelli, în prezenta autoarei Cristina Mărginean Cociș. Realizarea în spațiul scenic îi aparține lui Thomas Otto Zinzi.

Intrarea este liberă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.