Știri: Lansări de albume discografice și spectacole Sergiu Cioiu în România (mai 2017)

928
spectacole sergiu cioiu romania

Marți, 2 mai 2017, la ora 17.00, la Centrul Cultural European UNESCO ”Nicolae Bălcescu” din București (str. 11 Iunie, nr. 41), va avea loc lansarea dublului album discografic Sergiu Cioiu, ”Pe cine numim… EU”. Invitat special: Sergiu Cioiu. 

Primul disc al albumului, care îi dă și titlul este Cioiu interpretează cântece de Dan Stoian pe versuri de Marin Sorescu. Al doilea disc: Cioiu spune Sorescu.

Încă de la începutul anilor ’70, Sergiu Cioiu a realizat o serie de spectacole one-man-show care s-au bucurat de un mare succes (Nocturn IV la Teatrul ”Țăndărică”, La o adică la Sala Dalles și Pe cine numim… EU la Teatrul Foarte Mic). În această lună, Sergiu Cioiu revine, cu o serie de recitaluri one-man-show, la București, Craiova, Brașov, Râmnicu Vâlcea și Vălenii de Munte.

Sergiu-Cioiu-1981
Sergiu Cioiu, 1981

După lansarea de marți, 2 mai, pe 9 mai 2017, la ora 19.00, la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova va avea loc spectacolul „Râsul, plânsul, iubirea” — un caleidoscop cu Sergiu Cioiu, Florina Cercel, Silvia Dumitrescu și lansarea discurilor: ”Vântule și alte cântece — Sergiu Cioiu cântă Alexandru Mandy” (Eurostar, 2016) și ”Pe cine numim… EU”.

Noul spectacol „Pe cine numim… EU”, va avea loc la Teatrelli (sub auspiciile Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, CREART), în 12 mai 2017, orele 19.00. Un recital în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment. În program, cântece și poeme de Alexandru Mandy, Marin Sorescu, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu și alții. Muzică de Dan Stoian, Alexandru Mandy, Sergiu Cioiu. Acompaniament de Lyuben Gordievski (clape) și Vlad Crețu (chitare). Cu această ocazie se va prezenta și albumul ”Pe cine numim… EU”.

Biletele pentru acest recital extraordinar pot fi achiziționate de la casa teatrului, Piața Lahovary nr. 7, București, tel. 0735 560 692. Locurile sunt limitate.

Spectacolul va avea reprezentații și la Brașov, la Centrul Cultural Reduta în 18 mai 2017, ora 19.00 (cu participarea excepțională a poetului Adrian Munteanu) și Râmnicu Vâlcea, Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul” (20 mai, ora 17.30).

În 27 și 28 mai 2017, Sergiu Cioiu va prezenta la Vălenii de Munte un recital cu piese pe versuri de Miron Radu Paraschivescu, în cadrul Festivalului ”Miron Radu Paraschivescu”.

nu-stim-aproape-nimic-pusa-roth-in-dialog-cu-sergiu-cioiu

În 2016, în colecția „Summa cum laude” a Editurii Ars Longa din Iași a apărut volumul ”Nu ştim aproape nimic. Puşa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu”, ocazie cu care artistul, stabilit în Canada, a revenit în România pentru lansarea cărții și un turneu de spectacole în mai multe orașe.

Sub formă de dialog, cartea este o sumă de amintiri ale actorului şi interpretului de cântece şi poeme, Sergiu Cioiu, care se auto-defineşte ca ”un artizan al cântecului şi un interpret al verbului.”sergiu-cioiu-foto-tinerete

Dialogul dezvăluie aspecte din viaţa artistului, opinii despre creaţia muzicală a unei epoci, din care multe refrene au rămas în memoria colectivă, anecdote din întâlnirile cu poeţi, actori, regizori, ziarişti, compozitori, artişti plastici. O carte despre o epocă traversată în paşi dansanţi de interpretul Cântecului vântului şi al altor cântece, care, de ce nu, se pot asculta şi astăzi.

Cartea mai cuprinde biografia sa artistică, fotografii ce marchează diverse evenimente din viaţa şi activitatea lui Sergiu Cioiu, precum şi o postfaţă semnată de Costin Tuchilă, intitulată Cântec, poezie, rostire de gând.

Volumul este însoţit de un audiobook, Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră (dublu CD, producție ConArt & Cachaça Prod, 2016, apărut la Editura Ars Longa), care conţine câteva comentarii pe marginea interviului din cartea Nu știm aproape nimic şi o trecere în revistă a repertoriului artistului din anii ’60, ’70 şi ’80, între care: Cântecul vântului, Venise vremea, Merci, Bécaud!, Facerea lumii, Glasul tău, Tripticul Brîncuşi de Alexandru Mandy; Le voleur de toiles de Florin Bogardo & Romulus Vulpescu după un poem de Marin Sorescu; Botezul, Sud-Nord, Ce?, Orchestra, Viteză, Goange, muzica: Dan Stoian, versuri de Marin Sorescu.

Despre Sergiu Cioiu în Revista Teatrală Radio.

”Cântecul vântului” – interpretează: Sergiu Cioiu. Muzica și versurile: Alexandru Mandy

”Botezul” – interpretează: Sergiu Cioiu. Muzica: Dan Stoian, versuri: Marin Sorescu. Înregistrare de pe audiobook-ul ”Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră” (dublu CD, producție ConArt & Cachaça Prod, 2016, apărut la Editura Ars Longa)

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.