Știri: Participare românească la Târgul de Literatură de la Stockholm (5–6 mai 2017)

639
Târgul de Literatură de la Stockholm

Institutul Cultural Român de la Stockholm va participa la a doua ediţie a Târgului de Literatură de la Stockholm, care în acest an se va desfăşura între 5-6 mai, cu un dialog literar între celor două poete invitate: Linda Maria Baros, scriitoare de origine română şi Hanna Riisager, scriitoare de origine suedeză.

Târgul de Literatură se va deschide vineri, 5 mai, la Casa de Cultură a oraşului Stockholm (Kulturhuset) urmând ca dialogul dintre cele două poete să se desfăşoare pe 6 mai, începând cu ora 11.15. Colaborarea celor două autoare a început în cadrul atelierului de traducere de poezie organizat anual de ICR Stockholm, la ediţia din 2016, atunci când Linda Maria Baros şi Hanna Riisager şi-au tradus reciproc poemele. La Târgul de Literatură cele două poete vor descrie experienţa lor în cadrul atelierului de traducere, vor purta un dialog literar despre arta de a traduce un poem într-o altă limbă şi îşi vor citi reciproc o parte dintre poeme. Discuţia o va avea ca moderator pe cunoscuta poetă suedeză Agnes Gerner.
Intrarea este liberă.

Linda Maria Baros (n. 1981) este membră titulară a Academiei Mallarmé din Franţa, laureată a celebrului Premiu Apollinaire şi redactor-şef al revistei internaţionale de poezie şi arte vizuale La Traductière. Poeziile ei au fost traduse şi publicate în 28 de ţări.

Hanna Riisager (n.1980) a studiat teoria literaturii, filosofia teoretică şi greacă clasică la Universitatea din Stockholm. Ca poet a debutat cu volumul ”För Kvalia” (Editura Dockhaveri, 2015) pentru care a şi fost nominalizată la premiul pentru debut Katapult, acordat de Uniunea Scriitorilor din Suedia.

Agnes Gerner (n. 1984) locuieşte la Stockholm, unde lucrează în prezent ca bibliotecară la Biblioteca Regală. Agnes a fost nominalizată în 2014 la Premiul pentru Debut al ziarului Borås și a primit Premiul Katapult pentru volumul de poezii ”Skall”.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.