Știri: Lungmetrajul ”Ilegitim” în regia lui Adrian Sitaru va fi proiectat la la ”Zilele Filmului Românesc” de la Barcelona (30 și 31 martie 2017)

662
Ilegitim Adrian Sitaru Illegitimate Alina Grigore Robi Urs

Joi, 30 martie și vineri, 31 martie 2017 la Filmoteca de Catalunya din Barcelona (Plaça Salvador Seguí, 1 – 9, 08001 Barcelona) va avea loc proiecția lungmetrajului  Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru. Evenimentul încheie seria de proiecții din cadrul Zilelelor Filmului Românesc la Barcelona din perioada 22–31 martie 2017.

Programarea proiecțiilor în cadrul “Zilelor Filmului Românesc” la Barcelona

Joi, 23 martie, 20:00 – Orizont
Vineri, 24 martie, 20:00 – La moara cu noroc
Vineri, 24 martie, 22:00 – Orizont
Sâmbătă, 25 martie, 21:30  – La moara cu noroc
Dumincă, 26 martie, 21:30 – Câini
Marți, 28 martie, 18:30 – Cinema, mon amour
Miercuri, 29 martie, 21:30 – Cinema, mon amour
Joi, 30 martie, 20 :00 – Ilegitim
Vineri, 31 martie, 19:00 – Ilegitim

Filmul Ilegitim, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (interpretați de Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort. Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu și Alina Grigore, dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight: Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător fiind Anamaria Antoci.

Controversatului lungmetraj regizat de Adrian Sitaru i-au fost decernate mai multe premii și distincții cinematografice precum, Premiul C.I.C.A.E – “Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă), la ediţia din 2016 a Festivalului de Film de la BerlinPrix Sauvage la L’Europe autour de l’Europe de la Paris 2016 sau Golden Arena pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea internaţională şi trofeul pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea Neighbours and Friends – la cea de-a 63-a ediţie a Pula Film Festival din Croaţia.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la casieriile Filmotecii de Catalunya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.