Știri: Lungmetrajul ”Câini” de Bogdan Mirică, proiectat în Haifa și Holon, Israel (13 și 16 martie 2017)

1574
Filmul Caini Dogs Chiens Bogdan Mirică Dragoș Bucur, Vlad Ivanov Gheorghe Visu

Pelicula Câini (2016, 104 minute) în regia lui Bogdan Mirică, va reprezenta România la Festivalul de Film dedicat Francofoniei, care se desfășoară în Israel în perioada 10–18 martie 2017. Lungmetrajul va fi proiectat în cadrul programului oficial al festivalului în datele de 13 martie, ora 20.30 la Cinemateca din Haifa și 16 martie, ora 20.30 la Cinemateca din Holon. Subtitrarea va fi în limbile engleză și ebraică.

Acțiunea peliculei în care joacă, printre alții, Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare…

Începând cu 1998, în fiecare an, pe 20 martie, se sărbătoreşte la nivel mondial Ziua Internaţională a Francofoniei. Ambasada Franţei și Institutul Francez, în colaborare cu reprezentanţe diplomatice ale diverselor țări francofone organizează în Israel o serie de evenimente culturale sub titlul Zilele Francofoniei. În acest an, seria de evenimente va cuprinde: Festivalul de Film dedicat Francofoniei, Târgul Francofoniei și o serie de conferințe în cadrul forumului de studii francofone.  Alături de Franţa (Institutul Francez din Israel şi Ambasada Franţei) participă ambasade și institute culturale din Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Grecia, Elveţia, Vietnam, Republica Democrată Congo, Coasta de Fildeş, Republica Congo, Camerun şi România.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.