Știri: Maratonistul Daniel Nica intră în cursa din Deșertul Gobi (18 iunie 2017)

651
Daniel Nica
Daniel Nica

Duminică, 18 iunie 2017, maratonistul Daniel Nica începe cursa ultramaratonului prin Deșertul Gobi (China) pentru a susține participarea tinerilor români cu dizabilități antrenați de Climb Again la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie.

Publicul larg poate contribui printr-o donație pe platforma galantom.ro. Maratonistul Daniel Nica intră în cursa ultramaratonului din Deșertul Gobi și aleargă 250 de kilometri în condiții la limita de supraviețuire, pe temperaturi extreme, pentru a susține echipa de tineri cu nevoi speciale pregătiți în escalada sportivă de Asociația Climb Again să reprezinte România la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie. Publicul larg se poate alătura lui Daniel Nica și Asociației Climb Again în depășirea imposibilului prin donații pe platforma galantom.ro, la acest link. Suma totală de care au nevoie tinerii cu nevoi speciale pregătiți în escalada sportivă de Asociația Climb Again pentru a putea participa la unul dintre cele mai importante campionate de paraclimbing din Europa este de 5.000 de Euro. Donațiile sunt deschise până la 31 august 2017.

Deșertul Gobi
Deșertul Gobi

Daniel Nica este maratonist și se află la a doua participare la un ultramaraton de asemenea calibru. Într-o societate în care încurajarea și programele dedicate mai degrabă lipsesc, Asociația Climb Again sprijină din 2014 tinerii și copiii cu nevoi speciale să-și depășească limitele, prin practicarea escaladei atât ca terapie, cât si cu perspective competiționale. În anul 2016, doi tineri cu deficiențe de vedere pregătiți de Asociația Climb Again au participat la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie, unde au obținut locul 1 și respectiv 4. La același Campionat s-au prezentat și doi tineri cu deficiențe de auz, care s-au clasat pe locurile 1 și 2 din zeci de tineri din întreaga lume. Anul acesta, cu sprijinul oferit de public prin donații, delegația României va putea fi formată din cel puțin patru tineri performeri cu deficiențe de vedere, de auz și neuromotorii.

Grija și compasiunea față de oamenii cu dizabilități trebuie dublate de sprijin, încredere și curaj. Cu toții putem depăși imposibilul.” – Claudiu Miu, Președinte Climb Again.

”Să aduc bucurie unui copil prin ceea ce fac, să pot inspira și alți oameni să creadă că imposibilul poate fi depășit și să-i ajute pe copiii cu nevoi speciale să-l depășească la rândul lor, sunt lucrurile cel mai importante pentru mine. Când văd rezultatele mă gândesc că următorul proiect va fi și mai mare, va implica și mai mulți oameni, vom vedea și mai mulți copii fericiți, independenți, siguri pe ei înșisi. E o gură de aer proaspăt când ești epuizat de efort, plin de nisip și te întrebi ce cauți în deșert, și motivația cea mai puternică să te miști în continuare și să ieși la liman.” – Daniel Nica.

Cele patru etape ale Campionatului Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie se vor desfășura în perioada septembrie–decembrie 2017.

Facebook.com/ClimbAgain

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.