Știri: ”Nino Nino” are party (8 august 2019, Brăila)

150
Grupul Nino Nino Brăila

logo zambetul uneste articoleVacanţa mare, prezentă şi în activitatea grupului artistic ”Nino Nino”, aduce pe valuri de bucurii nu doar satisfacţiile muncii artistice, ci şi clipe magice de aniversare a fiecărui copil, cu ocazia zilei lui de naştere.

Cristina-Eutalia Mincu (Clopoţica) este o fetiţă cu părul de culoarea spicului copt şi cu ochii mari deschişi în azurul cerului. Cu vorba plină de clopoţei, aducând mereu în discuţii păreri bine conturate, dar şi citate de prin cărţi, Clopoţica ne surprinde la vârsta ei cu atitudini logice la orice situaţie din ritmul jocului artistic al grupului. Pare o zână pusă să facă ordine cu bagheta inteligenţei native la micile contraziceri.logo bibl jud braila

Luată prin surprindere cu vreo întrebare, Clopoţica, dacă nu-ţi dai seama cât e de spontană, ai crede că a venit cu tema făcută de acasă.

Cristina-Eutalia Mincu, 9 ani. Şcoala gimnazială ”Hariclea Darclée, Brăila
Cristina-Eutalia Mincu, 9 ani, Şcoala gimnazială ”Hariclea Darclée, Brăila

Citeşte cărţi cu mult peste nivelul cunoaşterii ei, pictează ca un mic Picasso şi scrie poezii cu o sensibilitate care te pune pe gânduri. O mică artistă venită nu întâmplător la grupul ”Nino Nino”, are un loc special în acest grup de copii, drept pentru care îi mulţumim.

Şi nu întâmplător îi facem această prezentare, de altfel vom proceda la fel cu toţi copiii, ci pentru că joi, 8 august 2019, Cristina-Eutalia Mincu împlineşte 9 ani şi cu prilejul aniversării zilei de naştere membrii Asociaţiei Culturale Leviathan îi urează o copilărie fericită, un munte de talent şi acoperit cu mulți pupici, un călduros ”La mulţi ani!”

De asemenea, în această zi aniversară, copiii din grupul ”Nino Nino” o vor întâmpina la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati”, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, ora 16.30, cu chiote sărbătoreşti într-un cadru prietenesc însoţit de dans, cântece şi glume. Ca la un adevărat party. Să te ţii sărbătoare! Lică Barbu a promis că va sta cuminte.

Desen de Cristina-Eutalia Mincu
Desen de Cristina-Eutalia Mincu

Dar a doua zi, vineri, 9 august 2019, atmosfera de sărbătoare se va mai calma şi se va trece la activitatea de fond a grupului, adică repetiţie, repetiţie şi iar repetiţie. Pare un pleonasm. Doar pare pentru că repetiţia e tot mereu o repetiţie. Chiar dacă s-a repetat o dată, se mai repetă o dată, cu tot cu pleonasm.

Cu speranţa că vacanţa dă liber copiilor din grup să mai treacă şi pe la ”Nino Nino”, îi aşteptăm cu drag. ”Zâmbetul uneşte” continuă!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.