Știri: Peace Museum Romania (Muzeul Păcii România), deschis la Viena (august 2019)

119
Peace Museum Romania

rubrica museum leviathan.roPeace Museum Romania (Muzeul Păcii România), primul Muzeu al Păcii din Europa de Sud-Est și primul Muzeu al Păcii mobil din lume. s-a deschis la Viena. Începând cu 1 august 2019, în cadrul muzeului, sunt prezentate personalități ale României care au contribuit, de-a lungul istoriei, la consolidarea păcii și la apărarea drepturilor fundamentale ale omului. Printre aceste personalități marcante ale istoriei României se numără: Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand, Ion I. C. Brătianu, Nicolae Titulescu, Regele Mihai I, Corneliu Coposu.

Fondatoarea Muzeului Păcii România, Magdalena C. Butucea,  a declarat: ”Mă bucur enorm să mă aflu la Viena cu expoziția Muzeului Păcii România. Astfel, atât publicul interesat din Viena, cât și turiștii veniți din toate colțurile lumii vor avea posibilitatea să cunoască o parte dintre personalitățile României și rolul pozitiv și semnificativ pe care acestea l-au jucat, nu numai în ceea ce privește istoria României, cât și a Europei. Într-o lume din ce în ce mai divizată și dezorientată, un astfel de demers este unul necesar întrucât ne invită la reflecție și la găsirea unor soluții pozitive pentru un viitor mai bun. Scopul mobilității Muzeului Păcii România a fost și rămâne unul singur: răspândirea informației despre pace prin prezentarea activității unor personalități ale lumii care au contribuit la menținerea acesteia. Dreptul la pace este indisolubil legat de dreptul la viață, drept primordial și fundamental al ființei umane.”

De asemenea, pe perioada expoziției Muzeului Păcii România vor avea loc zilnic, între orele 11.00 – 18.00, cursuri de Educație pentru Pace cu studenții și publicul interesat, cursuri susținute de fondatoarea muzeului cât și de alți activiști internaționali pentru pace, care și-au exprimat dorința de a participa la activitățile Muzeului Păcii România.

Printre principalele teme dezbătute în cadrul cursurilor de Educație pentru Pace, enumerăm:

  1. Pacea: Noțiune; Tipurile de pace (Pacea pozitivă; Pacea negativă); Declarația Universală a Drepturilor Omului (Paris, 1948); Convenția Europeană a Drepturilor Omului (Roma, 1950);
  2. Războiul: Noțiune; Tipurile de război: Războiul economic, Războiul diplomatic, Războiul informațional, Războiul psihologic, Războiul biologic, Războiul ecologic, Războiul chimic, Războiul nuclear;

3. Transformări geopolitice și actorii scenei internaționale.Noile provocări;

4. Climatul de pace și noua eră a jurnalismului.Tendințe;

5. Prezentarea perrsonalităților lumii are au contibuit la pace și apărarea dreptuilor omului.

De asemenea, în cadrul Muzeului Păcii România va fi organizat și vernisajul expoziției de pictură, Simboluri ale Păcii” (”Symbols of Peace”), expoziție semnată de fondatoarea muzeului, Magdalena C.Butucea.

Muzeul Păcii România este deschis în incinta Muzeului Păcii Viena, Blutgasse 3, 1010 Wien, Austria.

Sursa: Peace Museum Romania.

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.