Știri: Piesa de teatru experimental ”Ashes Afar” de Andreea Borțun, pusă în scenă la ICR Londra (12 aprilie 2017)

1512
Vanner Collective Ashes Afar Andreea Borțun

Miercuri, 12 aprilie 2017, de la ora 19.00 și până la ora 21.00, Institutul Cultural Român de la Londra (1 Belgrave Square London SW1X 8PH) va găzdui piesa de teatru experimental Ashes Afar de Andreea Borțun, în regia lui Bobi Pricop.

Un cuplu. O valiza. Un joc pierdut. O amintire re-jucata. Cand Aine isi pierde memoria, Mihail construieste o forma de terapie pentru a o aduce inapoi. Dar terapia cu cel pe care-l iubesti poate deveni un joc extrem de alunecos. Ce se intampla atunci cand regula se schimba? Ashes Afar patrunde aspectele socio-politice, cu o doza ridicata de umor negru. O colaborare romano-irlandeza care-si are radacinile in Marea Britanie.

Spectacolul realizat în limba engleză și supratitrat în română, îi are în distribuție pe Crissy O’Donovan și pe Liviu Romanescu și se constituie într-o explorare profundă a traumelor unui cuplu de tineri imigranți. O poveste fragmentată în care se vorbește despre dragoste, amintiri și pierderea amândurora.

Caracterizat drept „un spectacol provocator care aduce teatrul studio la superlativ… ” (Broadway Baby, Marea Britanie) și ”o piesă de teatru experimental-răscolitoare, complexă și profund inteligentă” (Edinburgh Spotlight, Marea Britanie), spectacolul Ashes Afar aduce spectatorilor o infuzie de prospețime artistică și doze ridicate de umor negru.

Piesa este produsă de VANNER Collective și Asociația TETA în Romania, fiind rezultatul unui proiect co-finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național din România, Institutului Cultural Român și Oxford School of Drama.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.