Știri: Premieră: „Live”, regia Bobi Pricop, un spectacol inspirat de realitatea anului 2020 (24 iulie 2020)

41
LIVE, regia Bobi Pricop

TNRS – Scena Digitală

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu prezintă vineri, 24 iulie 2020, premiera spectacolului Live, regia Bobi Pricop, spectacol ce are la bază un text scris de dramaturgul Thomas Perle. Din distribuție fac parte actorii: Johanna Adam, Yannick Becker, Emőke Boldizsár, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Fabiola Petri, Daniel Plier și Valentin Späth. Produs la Secția Germană a Naționalului sibian, spectacolul se va juca la TNRS – Sala Mare, fără spectatori în sală, pe 24, 25 și 26 iulie 2020, de la ora 19.00 și va fi transmis în direct pe TNRS – Scena Digitală. Alte trei reprezentații sunt programate pentru 8, 9 și 10 septembrie 2020.

Live, primul spectacol al TNRS transmis în direct, online, de pe scena teatrului

Pornind de la un concept total inedit, spectacolul Secției Germane lansează o provocare atât actorilor, cât și spectatorilor, mizând pe o reconfigurare îndrăzneață a conceptului de spațiu scenic, dar și a modului în care produsul artistic este construit în perimetrul unei imagini digitale. Astfel, actorii care joacă live fiecare reprezentație, sunt deopotrivă și operatori imagine, în timp ce scena devine un spațiu hibrid, în care teatrul, filmul și televiziunea se întrepătrund. Inspirat din realitatea anului 2020, Live este primul spectacol al Naționalului sibian care va fi transmis în direct, online, pe Scena Digitală, de fiecare dată când se va juca la Sala Mare. 

Live, rezultatul unui proces îndelungat de descoperire, în aceste vremuri ale nesiguranței

Ce este adevărul? Ce este realitatea? Pandemia a oprit societatea. Ne-a dat șansa să descoperim noi modalități de a pune la îndoială natura și veridicitatea teatrului. Spectacolul Live ste rezultatul procesului îndelungat de descoperire în aceste vremuri ale nesiguranței. Un hibrid experimental la limita mediilor: eveniment live recurent, accesibil online oriunde în lume cu plata per vizualizare. Cinci povești în mediul virtual surprind diferitele fețe ale realității în lumea post-factuală a adevărurilor alternative. Vremuri când totul pare posibil și credibil, cât timp reușim să stabilim o conexiune emoțională cu vulnerabilitățile oamenilor, cu predispozițiile sau așteptările acestora.

Live de Thomas Perle. Regia și spațiul scenic: Bobi Pricop. Muzică originală: Eduard Gabia. Director de imagine, sunet și montaj: Mihai Popa. Video design: Dan Basu. Asistență costume: Emőke Boldizsár. Operator montaj live: Ovidiu Coca. Manager proiect: Hunor Horvath. Asistent proiect: Eliza Ceprăzaru. Distribuție: Johanna Adam, Yannick Becker, Emőke Boldizsár, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Fabiola Petri, Daniel Plier, Valentin Späth.

Durata aproximativă: 1 oră

Spectacol în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.

Spectacol realizat cu sprijinul: Goethe Institut București, IFA – Institutul pentru Relații Culturale Externe Germania, Forumul Cultural Austriac.

TNRS – Scena Digitală este o platformă online, creată de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, unde pot fi vizionate, pe bază de bilet, producțiile Naționalului sibian, înregistrate video în anul 2020, în condiții de calitate HD a sunetului și imaginii. Toate producțiile TNRS difuzate prin intermediul platformei Scena Digitală sunt disponibile pe www.tnrs.ro/scena-digitala, timp de cinci ore, la data și începând cu ora anunțate pentru fiecare eveniment. Biletele pentru evenimentele TNRS prezentate online au prețuri începând de la 30 de lei și pot fi cumpărate, fără niciun cost suplimentar, de aici.

 Program TNRS – Scena Digitală, click aici.

Comunicat al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.