Știri: Poezie şi teatru românesc la Milano (16 aprilie 2019)

125
editura rediviva

În cadrul manifestării: ”Milano. La città plurale-Milano. Orașul plural”, promovate de Primăria orașului Milano, marți, 16 aprilie 2019, începând cu ora 19.00, va avea loc un eveniment cultural și artistic dedicat României ca țară invitată. Parteneri ai manifestării: Forum Città Mondo din Milano, Asociatia Festivalul Internaţsiional de Poezie împreună cu editura românească Rediviva.

În programul seratei va fi prezentat volumul bilingv de poezie ”Imn Existenței” (”Inno all’Esistenza”) de Elena Liliana Popescu. Prezentarea va fi urmată de spectacolul de teatru ”Lecția” de Eugen Ionescu, adaptare liberă în regia lui Milton Fernandez, spectacol pus în scenă de Teatro dei Popoli din Milano.

Evenimentul se va desfășura la Biblioteca Chiesa Rossa din Milano şi îi va avea ca invitaţi pe poeta Elena Liliana Popescu (București), Milton Fernandez (director al Festivalului Internațional de Poezie din Milano), Antonio Buozzi, jurnalist, Luca Cipolla, poetă, Florentina Niță, poetă și Violeta Popescu din partea Editurii Rediviva.

Cartea Imn Existenței”, apărută la Editura Rediviva din Milano în 2018, în traducerea lui Antonio Buozzi în colaborare cu Luca Cipolla are în cuprinsul ei o introducere semnată de regretatul profesor Dan Slușanschi, cunoscut clasicist, o prefaţă realizată de lingvistul argentinian de origine italiană, Raúl Lavalle, profesor la Universitatea Catolică din Buenos Aires și o postfață de Antonio Buozzi. Ilustrațiile de pe copertă și din interiorul cărții reproduc gravuri de Albrecht Dürer, care adaugă strălucire unei poezii care tratează teme fundamentale, precum existența, viața, libertatea și tăcerea.

Elena Liliana Popescu s-a născut în Turnu Măgurele, Teleorman, la 20 iulie 1948. Este doctor în matematică, profesor universitar la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, poet, traducător şi editor. A publicat peste 30 de volume de poezie şi traduceri din poeţi clasici şi contemporani, din lucrări de filozofie şi dialoguri de natură spiritual.

Violeta Popescu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.