Știri: „Posada Navideña Mexicana” la Institutul Cultural Român din București (15 decembrie 2016)

731
Posada Navideña Mexicana
Teodoro Cano - Posada Navideña

Joi, 15 decembrie 2016, la orele 18.30, Institutul Cultural Român din București (Aleea Alexandru nr. 38)va găzdui „Posada Navideña Mexicana“, o sărbătoare plină de culoare, din care nu vor lipsi las piñatas, colindele și buna dispoziție.

La Posada (tradus în spaniolă prin adăpost sau han) este o sărbătoare mexicană care durează nouă zile și în cadrul căreia se recrează simbolic, ultima parte a călătoriei Mariei și a lui Iosif de la Nazaret la Betleem până la momentul naşterii pruncului Iisus. În decursul acestei perioade, mexicanii participă la mici procesiuni, iar seara organizează cine şi petreceri pentru apropiaţii care trebuie să vină și să ceară găzduire (posada), prin cântece specifice sărbătorii. La finalul serii este spartă o piñata în formă de stea, plină cu bomboane, spre încântarea copiilor.

Cei care doresc să se alăture (alături de cei mici) fiestei organizate pe 15 decembrie, trebuie să-și confirme prezența printr-un email la embamex@xnet.ro.

Evenimentul  „Posada Navideña Mexicana” este organizat de Ambasada Mexicului la București, în colaborare cu Institutul Cultural Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.