Știri: Povestea Maitec în expoziția ”Lemn Aur Lumină”, la Muzeul Național de Artă al României (31 octombrie 2019 – 31 ianuarie 2020, București)

101
expo maitec

În perioada 31 octombrie 2019 – 31 ianuarie 2020, Muzeul Național de Artă al României găzduiește expoziția #Maitec – Lemn Aur Lumină, cea mai amplă retrospectivă din ultimul deceniu dedicată Sultanei și lui Ovidiu Maitec, într-un dialog vizual inedit cu Dana și Stéphane Maitec.

Două generații de artiști din aceeași familie, trei limbaje artistice diferite – pictură, sculptură, fotografie –, patru destine care s-au format în proximitate, în efervescența căutării unei voci și unui drum propriu în artă: aceasta este povestea Maitec, care se suprapune și interferează cu parcursul artei românești din ultima jumătate de veac. Dacă Ovidiu și Sultana Maitec sunt, astăzi, două repere incontestabile de care se leagă evoluția și inovația în sculptura și pictura românească de după 1950, expoziția Lemn Aur Lumină propune o perspectivă contemporană asupra creației lor, în dialog cu un nou limbaj artistic: fotografia. Stéphane Maitec, fiul celor doi artiști, lucrează, din 2002, alături de Dana Maitec: un duo care și-a construit o impresionantă carieră internațională în fotografia artistică. În această expoziție, cei doi propun însă un experiment vizual spectaculos în noua lor serie de lucrări, Reflections, care aduce împreună, printr-un fascinant joc de reflexii, fotografia, sculptura și pictura, iar rezultatul este un nou gen artistic fluid și o nouă abordare asupra luminii.

Expoziția va aduce în atenția publicului cea mai cuprinzătoare selecție de lucrări semnate de Ovidiu și Sultana Maitec de la ultima lor expoziție organizată împreună la Muzeul Național de Artă al României în 2001. Peste 70 de sculpturi de Ovidiu Maitec și peste 50 de picturi de Sultana Maitec vor forma nucleul expoziției în oglindă a cuplului, iar Dana & Stéphane Maitec vor prezenta peste 50 de lucrări și instalații interactive.

Expoziția #Maitec – Lemn Aur Lumină va fi deschisă pentru public în perioada 31 octombrie 2019 – 31 ianuarie 2020, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00, la Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei 49-53.

Organizatori: Primăria Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic și Centrul Cultural Expo Arte, MNaR și Asociația Maitec.

Fotografii și detalii despre eveniment: www.expoarte.ro/eveniment/maitec-lemn-aur-lumina/

Comunicat al Centrului Cultural Expo Arte

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.