Știri: Proiecții speciale de filme românești la Cinematecile din Israel  (1–18 ianuarie 2022, Tel Aviv, Haifa, Hertzliya)

37
icr tel aviv focus-film-2022

logo rubrica imago leviathan.roÎn urma succesului de care s-au bucurat proiecțiile de film românesc în Israel și ediția 2021 a Festivalului Filmului Românesc, ICR Tel Aviv organizează, în perioada 1–18 ianuarie 2022, o serie de proiecții speciale de filme românești la cinematecile din Tel Aviv, Haifa și Hertzliya.

Astfel, vor fi prezentate următoarele filme româneşti:

#dogpoopgirl, regia Andrei Huțuleac (2021, 78 min., subtitrare în limbile ebraică și engleză)
Sinopsis:
Alina Moga e angajata unei bănci din București, are o viaţă personală haotică, dar destui bani cât să-şi poată asigura o oarecare fericire. Calmul aparent al existenţei sale este zdruncinat în urma deciziei de a adopta un câine maidanez care regurgitează mâncare pe podeaua unui vagon de metrou. Incidentul este filmat de un adolescent şi postat pe o reţea de socializare. Haosul se dezlănţuie. Inspirat de evenimente reale, petrecute în Coreea de Sud în anul 2005.

6 ianuarie 2022, ora 21.00, Cinemateca din Tel Aviv
Bilete
https://cintlv.pres.global/order/58844

11 ianuarie 2022, ora 20.30, Cinemateca din Haifa
Bilete:https://www.haifacin.co.il/Events/specials

9 povești de dragoste și ură în izolare, regia Dan Chișu (2021, 87 minute, subtitrare în limbile ebraică și engleză)
Sinopsis: 
Explorând conceptul de izolare în masă, filmul se dezvoltă pe două fronturi: realitatea (producerea unui film prin mijloace neconvenționale) și povestea (descrierea diferitelor tipologii umane în timpul carantinei). Dan Chișu interpretează rolul unui cineast care vrea să realizeze un film în carantină, reflectând realitatea/realitățile într-o serie de ficțiuni. Fiecare dintre cele nouă segmente, diferențiate clar printr-un titlu, este precedat de conversații (în unele cazuri, discuții reale) cu actorii și actrițele ce urmează să interpreteze rolurile.

3 ianuarie 2022, ora 19.00, Cinemateca din Tel Aviv
Bilete: https://cintlv.pres.global/order/58843

Câmp de maci, regia Eugen Jebeleanu (2020, 82 minute, subtitrare în limbile ebraică și engleză) – proiecțiile filmului au loc cu sprijinul Festivalului TLVFest din Tel Aviv
Sinopsis: 
O zi din viața lui Cristi, un jandarm din București în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

1 ianuarie 2022, ora 20.30, Cinemateca din Hertzliya
Bilete
: https://cinher.pres.global/order/107878

18 ianuarie2022, ora 20.30, Cinemateca din Haifa
Bilete
https://www.haifacin.co.il/Events/specials

Memoria, regia Maxim Chisnicean (2019, 69 minute, subtitrare în limbile ebraică și engleză) – proiecțiile filmului au loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Israel
Sinopsis: 
Necunoscutul ne sperie. Ce ați face dacă într-o zi v-ați trezi „altcineva” într-o altă lume despre care nu știți nimic? Memoria este un film plasat undeva la granița dintre vis și realitate, despre dragostea care străbate pereții necunoscutului. Povestea interesantă, cu accente de melodramă și jocul splendid a 14 actori vor face din noul proiect o adevărată senzație.

8 ianuarie 2022, ora 16.30, Cinemateca din Tel Aviv
Bilete:
https://cintlv.pres.global/order/58845

Comunicat al ICR Tel Aviv

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.