Știri: Recital de pian Coral Solomon și Michael Berkovsky în Toronto

854
Coral Solomon și Michael Berkovsky's în recital
Coral Solomon și Michael Berkovsky's în recital

Românii din Toronto sunt invitați sâmbătă 19 noiembrie 2016 să-i urmărească în recital pe Coral Solomon (o tânără pianistă canadiană de origine română) și pe Michael Berkovsky (pianist canadian de origine israeliană). Evenimentul, care va începe la ora 19:30 la sinagoga Beth Tikvah (3080 Bayview Avenue, North York, Toronto, Ontario, M2N 5L3) propune auditorilor o incursiune în muzica lui Brahms, Ravel, Piazolla, Gershwin și a mai multor compozitori evrei.

Recitalul va fi urmat de o cină, al cărui ambient sonor va fi asigurat de clarinetistul israelian Roman Kekhman, cu un repertoriu din muzica Klezmer. Prețul unui bilet este de 15$ in avans și respectiv 18$ la intrare. Studenții și elevii beneficiază de un bilet redus în valoare de 10$.

Coral Solomon a fost invitată să susțină recitaluri în România, Canada, SUA, Italia, Franța și Israel, având totodată privilegiul de a susține ca solistă, concerte cu orchestre în Canada și România (Timișoara, Arad, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Bacău, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea). De asemenea a susținut recitaluri la Ateneul Român din București, cât și la Oradea, Craiova, Pitești, Bușteni, Bacău și Arad.

Coral urmează cursurile de Masterat la Boston University College of Fine Arts în clasa lui Pavel Nersessian (de la Conservatorul P. Ceiakovski din Moscova). Ea a obținut în 2015 licența în studii muzicale la Cleveland Institute of Music, unde a studiat la clasa lui Antonio Pompa-Baldi. Coral a studiat în Toronto, în perioada 2005-2011, la Young Artists Performance Academy of the Royal Conservatory of Music cu Dan Atanasiu și Patricia Parr. În vara anului 2014 ea a interpretat, cu Orchestra Filarmonică din Bacău, în prima audiție, oprelucrare pentru pian și orchestră a piesei lui Rahmaninov „Variații după o temă de Corelli”, dedicată ei de compozitorul Sabin Pauță.

Michael Berkovsky, este unul din cei mai renumiți profesori de pian din Toronto (membru al „Royal Conservatory of Music” din Toronto și al Universității Glenn Gould). Absolvent al Conservatoarelor Peabody și Julliard, Michael susține o intensă activitate didactică și concertistică în Toronto.

Eveniment promovat de către Consulatul General al României la Toronto.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.