Știri: Recitaluri extraordinare, lansări de discuri și sesiuni de autografe în cadrul Concursului Internațional ”George Enescu” (1 – 23 septembrie 2018, București)

535
Salvatore Accardo, Peter Jablonski, Rapahel Wallfish. Sursa foto site-ul Concursului ”Enescu”
Salvatore Accardo, Peter Jablonski, Rapahel Wallfish. Sursa foto: site-ul Concursului ”Enescu”

logo concursul george enescu rev leviathan.roÎn cadrul programului Concursului Internațional ”George Enescu”, mari personalități ale muzicii clasice internaționale, care sunt și membri ai juriului ediției 2018 a Concursului, vor susține recitaluri extraordinare. Pe data de 5 septembrie, violoncelistul Rapahel Wallfish și pianistul John York vor prezenta publicului o sonată pierdută timp de un secol, în primă audițieSonata în la minor pentru violoncel și pian de Alexander Zemlinsky. Violonistul Salvatore Accardo, recunoscut internațional pentru interpretările sale din Vivaldi, va concerta pe data de 14 septembrie (la pian: Laura Manzini) – biletele sunt deja epuizate, iar, pe 22 septembrie, pianistul Peter Jablonski va prezenta publicului interpretări surprinzătoare din marii clasici, muzicianul fiind renumit pentru unicitatea interpretărilor sale, precum și pentru activitatea sa în sfera jazz-ului. Toate recitalurile sunt programate la ora 19.00 la Ateneul Român.

Pe întreaga durată a Concursului Internațional ”George Enescu” 2018, vor avea loc mai multe evenimente speciale și sesiuni de autografe cu artiștii invitați.

strigoii george enescu cd gabriel bebeșelea

Gabriel Bebeșelea va lansa CD-ul cu Oratoriul Strigoii”, o lucrare de George Enescu pe versurile poemului lui Mihai Eminescu, reconstituită de Cornel Țăranu și orchestrată de Sabin Pautza, în premieră mondială absolută. (Detalii aici.)

Sesiunile de autografe cu artiștii vor avea loc la standul Librăriilor Humanitas din interiorul Ateneului Român, la finalul concertelor, după următorul program:

1 septembrieGabriel Bebeșelea, Josu de Solaun, Ștefan Tarara

5 septembrieRaphael Wallfisch

5, 8, 10 septembrieDavid Geringas

11 septembriePaul Watkins

11, 14, 16 septembriePierre Amoyal

17, 20, 22 septembrie Philippe Entremont

23 septembrieVassily Sinaisky

Recitalurile și concertele din cadrul Concursului Internațional ”George Enescu ”2018 vor fi transmise live de TVR 3, Radio România Muzical, Radio România Cultural și online, pe site-ul Concursului și Festivalului ”Enescu”, www.festivalenescu.ro.

Ca element de noutate, un studio live TVR va funcționa în interiorul Ateneului pe toată durata Concursului și va propune publicului interviuri în timp real cu artiștii.

Pentru ediția 2018, trofeele Concursului Internațional ”George Enescu” sunt realizate de reputatul artist ceramist Daniela Făiniș. Lucrările Danielei Făiniș integrează conceptul care a generat identitatea vizuală a Concursului din acest an și care atrage atenția asupra ideii de evoluție a artiștilor și a unicității talentului lor prin ”textura” individuală a fiecărei interpretări. Trofeele reprezintă instrumente în metamorfoză, cu texturi diferite, sugerând personalitățile unice, în evoluție ale tinerilor muzicieni înscriși în Concurs. Trofeele sunt realizate din porțelan.

Echipa de Comunicare a Concursului Internațional ”George Enescu”

Imagini de la înregistrarea Oratoriului ”Strigoii” de George Enescu, dirijor: Gabriel Bebeșelea, Orchestra Simfonică Radio Berlin

Vezi: Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Musica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.