Știri: ”România Copiilor”, proiect cultural-artistic dedicat Centenarului Marii Uniri (17, 18 noiembrie 2018, București)

206
romania copiilor festival

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și Circul Metropolitan București organizează proiectul cultural-artistic dedicat Centenarului Marii Uniri,  ”România Copiilor”, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.

 ”România Copiilor” va avea loc în zilele de 17 și 18 noiembrie 2018 sub prestigioasa cupola a Circului Metropolitan București și va reuni, ca și la edițiile anterioare, peste 1.500 de copii dintre care 600 cu dizabilități diverse (autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevăzători, tetrapareză, locomotori,etc), într-un maraton artistic desăvârșit.

România Copiilor” este  un eveniment de conștientizare a situației copiilor cu dizabilități, dar și unul de promovare a valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul centenarului Marii Uniri.

La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din țara, dansatori și interpreți de muzică populară ce ne vor reaminti tuturor de simbolurile naționale, de dragostea de țară, port, dans și cântul românesc. Și, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL – ”România Copiilor” vor fi și recitatori, interpreți, trupe de teatru care vor readuce în atenția publicului scrierile marilor poeți și piese de compozitori români.

Alături de noi vor fi prezenți, în calitate de invitați și personalități marcante ale vieții cultural-artistice românești, purtători și promotori ai simbolurilor naționale, personalități ce ne vor ajuta să promovăm și cultivăm dragostea de țară și de valorile ei în rândul tuturor copiilor prezenți la eveniment.  Astfel, ne vom bucura de momente speciale oferite de artiști precum Veta Biriș, Mărioara Man Gheorghe, Sanda Ladoși, Bogdan Stanoevici și Fabian Sancez. Prezentatorii evenimentului, inimoasa Ioana Maria Moldovan alături de Leon Magdan, profesorul de joacă și Nicoleta Albert, psiholog.

manifest romania copiilor

În foaier, un banner de mari dimensiuni îi așteaptă pe copii alături de artiști și voluntari CONIL sa realizeze impreuna un Manifest identitar – Gânduri pentru România, ce va rămâne mărturie a celor întâmplate aici.

De asemenea, copiii și părinții se vor putea bucura de atelierele atractive și colorate organizate în foaier, de cele mai bune oferte ale expozanților din cadrul Târgului România Copiilor, de fotografii la minut și de multe alte surprize.

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018 între 9.00 – 20.00 și duminică, 18  noiembrie 2018, 13.30 – 20.00.

Detalii pe https://www.facebook.com/events/327498848010466/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.