Știri: Sărbătoarea românilor din Republica Cehă (10 septembrie 2017)

905
rormani in cehia

Duminică, 10 septembrie 2017, începând cu ora 13.00, pe terasa Muzeului de Etnografie – Musaion din Praga (Grădinile Kinsky) va avea loc ”Sărbătoarea românilor din Republica Cehă”.

Evenimentul îi reuneşte anual pe românii şi moldovenii din Republica Cehă într-o atmosferă de sărbătoare. Programul de anul acesta va cuprinde muzică şi dansuri populare în interpretarea Ansamblului Folcloric ”Păstrătorii Tradiției“ din Pecica (județul Arad), recitaluri de muzică populară și ușoară susținute de soliști din Arad, precum și prezentarea unui moment artistic al grupei de copii coordonată de doamna Ramona Danciu (Praga).

Programul va cuprinde şi o tombolă cu premii atrăgătoare oferite de partenerii evenimentului, colțul copiilor, degustare și vânzare de produse culinare tradiționale româneşti.

Manifestarea este organizată de Asociaţia Românilor din Republica Cehă, în colaborare cu reprezentanții comunității moldovenilor, cu Ambasada României şi Ambasada Republicii Moldova la Praga, ICR Praga şi beneficiază de sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Doamna subsecretar de stat Cristina Andronic, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a acceptat invitaţia adresată de Asociaţia Românilor din Republica Cehă şi va fi prezentă în mijlocul participanţilor la Sărbătoare.

Aflat la cea de-a opta ediție, evenimentul s-a profilat drept o acțiune de referință în cadrul eforturilor care vizează consolidarea comunităţii românilor din Republica Cehă și promovarea identității românești în plan local.

Sărbătoarea se bucură, an de an, de o prezenţă numeroasă a românilor şi moldovenilor, devenind, totodată, un prilej de prezentare a culturii şi tradiţiilor româneşti localnicilor cehi şi turiştilor aflaţi la Praga. (Sursa text și foto: Ambasada României în Republica Cehă).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.