Știri: Școală de vară dedicată cercetării patrimoniului arheologic și reședințelor boierești din zona Moldovei (23 august–5 septembrie 2020)

73
Fotografie de epocă a conacului din Ceplenița (1) (1)
Fotografie de epocă a conacului din Ceplenița

Institutul Național al Patrimoniului și Ministerul Culturii, în parteneriat cu Primăria Comunei Ceplenița, Direcția Județeană pentru Cultură Iași și Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iași, organizează, între 23 august și 5 septembrie 2020, o primă Școală de vară dedicată dedicată cercetării patrimoniului arheologic și reședințelor boierești din zona Moldovei.

Școala de vară de la conacul Cantacuzino-Pașcanu se adresează studenților și tinerilor profesioniști cu activitate în domenii precum arhitectură, restaurare, arheologie, patrimoniu cultural, istorie și antropologie, dar și pasionaților de cultură și patrimoniu. Activitățile din cadrul Școlii de vară includ cercetarea patrimoniului cultural local, realizarea unei intervenții de urgență la Conacul Cantacuzino-Pașcanu din Ceplenița, județul Iași și inițierea dialogului specialiști, autorități și comunitate în vederea revitalizării monumentului. Prin formatul atelierelor propuse, vor fi promovate deopotrivă dezbateri teoretice și aplicații practice în compania unor invitați din domeniul patrimoniului și domenii conexe, cu accent pe revitalizarea ruinelor conacelor și pe implicarea specialiștilor și a comunității în acest proces.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.