Știri: Serată literară la Ambasada României în Cehia (6 martie 2019, Praga)

137
inghetul vine de la kremlin

rubrica corespondenta leviathan,ro logoMiercuri, 6 martie 2019, de la ora 18.00, Excelenţa Sa Doamna Ambasador Carmen Liliana Burlacu invită la o serată literară dedicată traducerii în limba română a cărţii ”Mráz přichází z Kremlu” (”Îngheţul vine de la Kremlin”, Editura Vremea)autorului ceh Zdeňek Mlynář, în prezenţa traducătoarei Helliana Ianculescu şi a Excelenţei Sale Petr Pithart, autorul prefeţei acestui volum.

Evenimentul va avea loc la Ambasada României din Praga, sub egida preşedinţiei României în Comisia Uniunii Europene.

Moderator: Dr. Roman Prosa, fost consul al Cehiei la Bucureşti, care va prezenta un referat pe tema relaţiilor de prietenie şi a sprijinului acordat de soldaţii români atât în Primul cât şi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Prof. Dr. Petr Pithart va vorbi despre neparticiparea românilor la invadarea Cehoslovaciei de către trupele Pactului de la Varşovia în 21 august 1968.

Vor participa personalităţi ale vieţii culturale şi politice, foştii miniştri Petr Čermák şi Cyril Svoboda, membrii Asociaţiei de prietenie Cehia-România, domnul Ștefan Bouda, Preşedintele Filialei din Banatul de Sud a Uniunii Democratice a Cehilor şi Slovacilor din România.

Lidia Našincová

Corespondență din Praga

Arhiva rubricii Corespondență

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.