Știri: Sorin Zlat și Mihaela Alexa la ”Desire for Spring Jazz Week” de la Berlin (14–15 aprilie 2017)

916
Sorin Zlat Mihaela Alexa

Vineri, 14 aprilie și sâmbătă, 15 aprilie 2017, începând cu ora 21.00, pianistul și compozitorul Sorin Zlat și solista Mihaela Alexa, alături de saxofonistul Woody Witt, contrabasistul Olaf Casimir și toboșarul Andrea Marcelli vor concerta la Kunstfabrik Schlot din Berlin (Invalidenstr. 117, 10115 Berlin) în cadrul celei de-a 4-a ediții a Desire for Spring Jazz Week”.

Sorin Zlat este un cunoscut pianist român și compozitor de jazz. În compozițiile sale, abordează diferite stiluri, de la cool jazz, latin, la bossa nova, post-bop și clasic. Prin această fuziune de stiluri, trupa al cărui fondator este, ”Sorin Zlat Trio” a câștigat recunoașterea pe scena jazz-ului din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte la diverse festivaluri de jazz din țară, dar și de peste hotare (Elveția, S.U.A, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franța, Italia, Anglia, Olanda). Sorin Zlat a cântat în cluburi celebre cum ar fi: Vortex, Pizza Express, Ronnies Scott din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin, la festivaluri precum: Montreux Jazz Festival, Pera Fest Turcia, Getxo Jazz Festival Spania, Jacksonville Jazz Festival S.U.A, Monaco Jazz Festival etc.

Mihaela Alexa este prim-solistă la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați, unde susține spectacole de operă și operetă. De-a lungul timpului a obținut numeroase premii importante la concursuri naționale și internaționale, cum ar fi: Premiul II la Concursul Internațional de Lied „Ada Burlui” Iași, Premiul de Excelență la Concursul de Lied Românesc la Brașov, Premiul Radio și Premiul Publicului la Concursul de Operetă „Ion Dacian” Bucuresti etc. Pe lângă bogata sa activitate în domeniul muzicii clasice, începând din 2008, Mihaela Alexa a combinat cunoștințele tehnice și experiența de solistă de operă cu afinitatea pentru jazz, explorând noi orizonturi de exprimare muzicală care i-au adus colaborări cu artiști europeni de marcă. A susținut numeroase concerte în marile orașe din țară, Europa și S.U.A, alături de Sorin Zlat Trio.

Andrea Marcelli este un cunoscut toboșar, clarinetist și compozitor de jazz italian stabilit la Berlin, selecționerul festivalului de Jazz „My Unique Jazz Festival„. 190 de compoziții originale semnate de Andrea Marcelli au fost incluse pe diferite albume, inclusiv la prestigioasa casă de discuri VERVE.

Woody Witt este saxofonist, compozitor și profesor de jazz la Universitatea din Houston, Texas. A cântat alături de muzicieni renumiți ai lumii, inclusiv Ray Charles, Jim Rotondi, Billy Hart, Randy Brecker, Nancy King, Adam Nussbaum sau James Moody.

Olaf Casimir este un cunoscut contrabasist  german. Primul său album a apărut în 1994 sub numele „Bass Instinct„. Încă din 1997 este basist în cadrul trupei lui Gustav Peter Wöhler, iar în perioada 2004-2012 a făcut parte din ansamblui cantautoarei germane Annett Louisan.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.