Știri: Filmul ”Bacalaureat” de Cristian Mungiu în Republica Cehă (13 aprilie–31 mai 2017)

636
bacalaureat-film cristian mungiu in cehia
Sursa foto: ICR Praga

Institutul Cultural Român de la Praga și Casa de Distribuție Aerofilms vă invită să vizionaţi filmul „Bacalaureat” de Cristian Mungiu începând de joi, 13 aprilie 2017, când va fi lansat în cinematografele din Republica Cehă.

Romeo Aldea, medic într-un oraș mic din Transilvania, depune toate eforturile pentru ca fiica sa, Eliza, să fie acceptată la o universitate britanică. Pentru îndeplinirea condițiilor de acceptare, îi lipsește doar un mic pas, care nu ar trebui să îi pună probleme: să ia bacalaureatul. Totul se complică în momentul în care, în drum spre școală, Eliza este agresată. Cu toate că nu i se întâmplă nimic extrem de grav, năpădit de teama că fiica lui ar putea eșua la examen și că diploma de bacalaureat nu va fi trimisă la timp, tatăl fetei începe să acționeze uitând, totuși, că în acest mod încalcă toate principiile pe care i le-a insuflat fiicei lui. Realizatorii filmului nu pun accent pe identitatea agresorului, personajul principal fiind Romeo care nu ezită să recurgă la compromisuri pe care în trecut le condamna, pentru că nu poate suporta gândul că fiica sa nu va avea șansa unei vieți mai bune decât a lui.

Cristian Mungiu a obținut pentru filmul Bacalaureat” premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes și premiul Hugo de Argint pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Chicago. De asemenea actorul Adrian Titieni a primit premiul Hugo de Argint pentru cel mai bun actor pentru rolul său din filmul „Bacalaureat”. Filmul a fost proiectat și în cadrul secțiunii Best of (selecția celor mai interesante filme apărute în ultimii doi ani) a celei de a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional Zilele Filmului European care se desfășoară la Praga, în perioada 6–13 aprilie 2017. Proiecția a avut loc marți, 11 aprilie 2017, ora 20.00.

Programul proiecțiilor în Cehia

Filmul Bacalaureat_cehia 1

Filmul Bacalaureat_cehia 2

Filmul Bacalaureat cehia 3

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.