Știri: Spectacol de performance și dans semnat de Manuel Pelmuș la Berlin (1 – 4 noiembrie 2018)

369
Marcel Pelmus - Assemble-2

În perioada 1 – 4 noiembrie 2018, în Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz (Linienstraße 40, 10119) din Berlin va avea loc spectacolul de performance și dans Untitled Ungoing Action”, semnat de Manuel Pelmuș.

Acțiunea performativă, care se desfășoară zilnic pe durata a două ore este parte a conceptului Assemble, o inițiativă care invită artiști care lucrează cu spațiul public și care abordează tema identităților, să susțină evenimente în diferite locuri din Berlin.

Nouă lucrare a lui Manuel Pelmuș este realizată în mod simultan, în Berlin și București, de câte un singur dansator. Prin difuzarea coregrafiei într-o altă locație, artistul propune o formă minimalistă, interpersonală de conținut, care devine astfel „viral”. Coregrafia folosită se inspiră din poziții ale corpului care au intenții politice sau din mișcări specifice protestului. Aceasta face referire la solidaritate și la o formă de întrunire care depășește spațiul fizic comun: spectatorii din cele două orașe sunt puși în legătură prin intermediul acelorași mișcări pe care le urmăresc.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.