Știri: Spectacolul ”Opéra Panique” în regia Codrinei Pricopoaia și a lui Dominique Fataccioli, pus în scenă la Teatrul Guichet Montparnasse din Paris (17 martie–30 aprilie 2017)

683
Opera Panique Alexandro Jodorowsky Paris

În perioada 17 martie 2017–30 aprilie 2017, la Teatrul Guichet Montparnasse din Paris (15 Rue du Maine, 75014 Paris) se va juca spectacolul Opéra Panique de Alejandro Jodorowsky, piesă a cărei regie este semnată de Codrina Pricopoaia și Dominique Fataccioli. Din  distribuție fac parte Aitor Bourgade, Brieuc Le Guern, Iuliana Neagu, Codrina Pricopoaia, Chloé Renaud, Geoffroy Vernin, scenografia este semnată de Pierre Courtial, iar responsabilitatea luminilor cade în sarcina lui Leslie Horowitz.

Spectacolul va fi pus în scenă vinerea și sâmbăta de la ora 20.30, și duminica, de la ora 16.30. Un bilet costă 22 de EURO și poate fi achiziționat prin intermediul portalului Telerama.

Șase actori, bărbați și femei,se lansează într-o aventură, o vânătoare de prejudecăţi, clișee și alte idei preconcepute. O menajerie veselă unde predomină râsul. Pentru a face ordine în această adevărată menajerie, publicul va putea trage la sorţi ordinea scenelor. Nimeni nu trebuie să se panicheze, fiindcă ieșirile de urgență sunt blocate. Pe scurt, “Opera Panique” nu este Opera din Paris, este cu totul altceva!” –  Sarah Marcadé, atașat de presă în cadrul proiectului teatral.

Din fericire, toată lumea are dreptul de a-și alege nebunia …”

Alejandro Jodorowsky (n. 17 februarie 1929 la Tocopilla), actor, scriitor, producător de film, scenarist, regizor din Chile, reprezentant al filmului de avangardă. Actualmente locuiește la Paris, unde s-a mutat în 1953. În 1962, împreună cu Roland Topor și Fernando Arrabal, a creat gruparea Panique, ce se constituie ca o reacție la suprarealism. Filmul său, El Topo”, a fost salutat de critică ca o operă monumentală de artă cinematografică”, iar Jodorowsky a fost considerat de New York Times „un om de o erudiţie molipsitoare”.

Evenimentul este produs de Compagnie Galante în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.