Știri: Strauss Festival Orchestra Vienna și un Crăciun vienez în pași de vals (12 – 20 decembrie 2016)

1006

Eleganță, distincție și rafinament, într-o nouă ediție a Vienna Classic Christmas, spectacol susținut în România pentru al optulea an consecutiv de către Strauss Festival Orchestra Vienna, ansablul care, începând cu anul 2000, susține Concertul de Anul Nou în Sala Mare a renumitei Wiener Konzerthaus.

Conceput ca o invitație interactivă pentru auditoriu de a explora emoțional, vizual și auditiv mirifica lume a valsului austriac, spectacolul este conturat în jurul lui Willy Büchler, care – continuând tradiția lui Johann Strauss de a dirija cu vioara în mână – are rolul de a crea o simbioză perfectă între interpreți și public.

Prin coregrafia semnată de celebra balerină Raffaela Pegani, dar și prin costumele distincte pentru fiecare dintre piesele muzicale interpretate, corpul de balet Pegani va aduce spectacolului o fabuloasă dimensiune vizuală a Vienei imperiale. Rolurile titulare vor fi interpretate de Romina Kołodziej, prim-balerină la Teatrul Național Slovac din Bratislava și Vladimir Snizek, balerin și coregraf extrem de cunoscut pe plan internațional.

După un interludiu de doi ani, în spectacolul Vienna Classic Christmas vor reveni ca invitați  Leontina Văduva (considerată una dintre cele mai mari soprane ale prezentului) și Robert Nagy (un tenor a cărui voce a făcut senzație în Europa, prin lejeritatea și amplitudinea interpretărilor sale).

Evenimentul face parte din Programul național cultural “Artă contra Drog” 2016, proiect derulat de Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului – CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”. Scopul proiectului este de a informa publicul asupra riscului asociat consumului de droguri și de a oferi, în același timp, o alternativă de viață sănătoasă prin consumul de acte cultural-artistice.

Turneu național va debuta în 12 decembrie și se va încheia în 20 decembrie, concertele având loc după cum urmează:

12 decembrie – IAȘI, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”

13 decembrie – BACĂU, Teatrul de Vară „Radu Beligan”

14 decembrie – CONSTANȚA, Casa de Cultură a Sindicatelor

16 decembrie – BUCUREȘTI, Sala Palatului

17 decembrie – CRAIOVA, Sala Polivalentă

18 decembrie – TIMIȘOARA, Opera Națională Română

19 decembrie – CLUJ-NAPOCA, Opera Națională Română

20 decembrie – BRAȘOV, Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”

21 decembrie – GALAȚI

Biletele se pot achiziționa prin intermediul platformelor iconcert.ro și eventim.ro.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.