Știri: Târgul Piața Țărănescă și Meșter(Ești)! (26 – 28 iulie 2019, București)

87
piata taraneasca mester esti muzeul taranului roman

rubrica museum leviathan.roÎn plină vacanță de vară, vă așteptăm cu mic cu mare, la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român din București, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie 2019, între orele 10.00 – 19.00. Intrarea este liberă și accesul se face prin Intrarea Monetăriei nr. 3.

Puteți degusta și târgui: fructe și legume de sezon, miere, polen sau păstură, dulcețuri și zacuști, limonadă, gogoși și scovergi, țuică bio de la Cuca, preparate vânătorești, înghețată și alte bunătăți. Se vor pregăti mâncăruri la fața locului, după rețete autohtone: sarmale cu mămăligă, tochitură, borș de pește, preparate la grătar, ghiveci călugăresc cu ciolan și tocăniță de pui cu legume, pregătite de bucătari pricepuți de la Gusturi Autentice.

În curtea interioară, negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănești din diverse zone etnografice, tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri, cărți poștale, patefoane și multe altele. Scriitorul și colecționarul Stelian Tănase vă așteaptă la povești cu tâlc despre această lume aparte a colecționarilor de antichități și cu detalii despre viitoarea carte, ”Nod în oglindă”.

Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual, cu drag și pricepere: țesături, ceramică, vitralii, bijuterii, povești cu personaje din sfoară, obiecte din lemn, sticlă, piele, lană împâslită și multe altele. Nu lipsesc plantele de leac și lavanda, cosmeticele naturale și demonstrațiile meșteșugărești. Copii sunt așteptați la atelierele de creație unde vor putea picta obiecte din lut (vaze pentru flori și castronele arse în cuptor) și ipsos (căluți de mare, scoici, steluțe de mare, bărci cu pânze).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.