Galeria 88, împreună cu Tudor Stancu și Kristian Dimofte, vă invită joi, 19 septembrie 2024, ora 19.30 să le fiți alături cu prilejul împlinirii unui an de activitate, la sediul din Complexul Moara Corbeanca (etaj), Șos. Unirii nr. 236.
Evenimentul aniversar, intitulat TRIO, va aduce împreună creații ale grupului de artiști consacrați ai galeriei, cărora li se alătură doi tineri creatori – Tudor Stancu și Kristian Dimofte.
Galeria 88 este un proiect adus la viață în 2023 de doi entuziaști, Ioana Constantinescu și Răzvan Demetrian, și născut din dorința de a promova prezența artei în viața de zi cu zi. Plasată în Corbeanca, galeria pune bazele unui spațiu cultural într-una din cele mai mari zone rezidențiale ale Bucureștiului. Idealul nu este doar de a reprezenta artiști contemporani români și arta modernă pe piața artei autohtone și internaționale, ci de a promova formarea unei legături individuale, intime cu frumosul. Galeria funcționează ca spațiu de tranziție, unde fiecare este invitat să-și înceapă propria relație cu lucrarea preferată, scopul fiind îmbogățirea spațiului personal cu obiecte și emoții pentru o viață.
Tudor Stancu, absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design – UNARTE București, a confirmat de-a lungul anilor talentul și pasiunea pentru design prin realizarea unor proiecte cu vizibilitate națională și internațională. Pe lângă expozițiile de grup la care a participat până acum, Tudor Stancu este autorul restaurării logo-ului și realizării proiectului grafic pentru Trofeul Festivalului Internațional Cerbul de Aur (2018–2019) și este unul dintre artiștii importanți în lansarea brandurilor Open Minds și Cazza Villains. În 2024, cu expoziția personală intitulată NO A.I., prezentată la Galeria Galateca și MOBU 2024, Tudor Stancu propune, prin desenele grafice realizate pe pânză sau obiecte utilitare, o confruntare om – mașină, o confruntare în care, așa cum ne mărturisește, omul este și rămâne câștigător: „Pentru că suntem, ca de multe ori, într-un moment de răscruce în istoria artei, îmi place să atrag privitorul într-un loc de întâlnire închipuită între inteligența artificială și atingerea umană, să dezvolt o precizie plăsmuită, similară cu aceea a unui computer, dar profund și minuțios omenească.”
Kristian Dimofte, artist autodidact contemporan, este cunoscut pentru versatilitatea în crearea de bijuterii, sculpturi și tablouri. Prin lucrările sale, Kristian îmbină armonios tradiția aurarilor geto-daci cu o viziune artistică unică și modernă, conferind fiecărei creații o aură de mister și atemporalitate. Creațiile sale nu sunt doar bijuterii, ci opere de artă care transcend convențiile și exprimă un limbaj artistic profund. Un moment important a fost expoziția personală din 2023, organizată la Muzeul Național de Istorie al României, unde colecția sa Getica a recreat în aur solid brățările dacice și a adus în prim-plan tehnici antice de orfevrărie, cu piese emblematice precum primul corset-bijuterie și pumnalul sica decorat cu aur și pietre prețioase. Importanța lucrărilor sale este recunoscută și prin faptul că acestea au fost incluse în Patrimoniul Cultural Național al României, sub colecția de prestigiu Tracia Amei. Multe dintre creațiile sale sunt găzduite în Muzeul de Istorie din Galați. O altă participare notabilă a fost la una dintre cele mai vechi expoziții de bijuterii din Europa, Jewellery and Watch, unde Kristian a devenit primul orfevru român care a reprezentat România la acest eveniment prestigios.
Vă așteptăm cu drag, pentru a celebra arta de calitate și pe toți cei care o creează și o apreciază!
RSVP și informații suplimentare: iona.international@gmail.com / 0722 375 771