Știri: Vernisajul expoziției de fotografie ”Searching for God – Religious denominations in Romania” la Berlin (27 septembrie 2018)

191
Remus Tiplea - Religious denominations in Romania

Joi, 27 septembrie 2018, începând cu ora 19.00, Galeria Institutului Cultural Român de la Berlin (Reinhardtstr. 14) va găzdui expoziția ”Searching for God – Religious denominations in Romania” a fotografului român Remus Țiplea. Evenimentul, prezentat în cadrul European Month of Photography, este curatoriat de Raluca Buţincu Betea și Alexandra Crăsnaru. 

Remus Țiplea a petrecut ultimii șapte ani documentând viața spirituală și ritualurile principalelor confesiuni religioase din nord-vestul României (ortodocși, catolici, penticostali, protestanți, martori ai lui Iehova și adventiști de ziua a șaptea). Acest efort de documentare, care s-a desfășurat pe termen lung, a constituit o adevărată provocare pentru artist. La început, s-a confruntat cu respingerea și neîncrederea membrilor acestor comunități. De exemplu, la una din primele întâlniri a trebuit să-și radă barba pentru a putea să interacționeze în continuare cu grupul. Acest lucru însă nu l-a descurajat să continue. Odată ce bariera de încredere a fost depășită, Ţiplea a obținut accesul ”în spatele scenei“, observând aspectele cele mai subtile și ascunse, care nu sunt ușor accesibile celor din afară. În acest mod, fotograful a reușit să surprindă temele principale și ritualurile comune, cum ar fi botezul, nunta, înmormântarea, pelerinajele, construcția lăcașelor de cult, slujbele duminicale și alte sărbători, concentrându-se asupra a ceea ce unește aceste confesiuni și nu asupra a ceea ce le separă.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 28 septembrie 2018 – 23 noiembrie 2018.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.