Știri: Vernisajul expoziției ”De la materie la spirit” a sculptorului Aurel Contraș (4 martie 2019, București)

161
sculptura Aurel Contras

Uniunea Artiştilor Plastici din România vă invită să participaţi luni, 4 martie 2019, ora 18.00, la Galeria Simeza din București, la vernisajul expoziţiei de sculptură ”De la materie la spirit” a artistului Aurel Contraș. Va prezenta criticul de artă Pavel Şuşară.

”Privită în ansamblul ei, ca o construcţie amplă şi diversă, cu o desfăşurare coerentă în spaţiu şi în timp, opera lui Aurel Contraş este o glosă pe marginea existenţei, a fiinţei, a naşterii din pământ, din substanţa indiferentă şi amorfă, a creşterii expresive şi spontane, pentru ca, finalmente, fiinţa stihială, fiinţa de pământ, de piatră şi de bronz, să capete conştiinţă de sine, să-şi caute raţiunea de a fi, să-şi mobilizeze memoria şi să-şi fixeze idealurile şi, mai ales, să caute în sine, privind în sus, către ceruri, sâmburele de divinitate, singurul în măsură să justifice măreţia absolută a materiei şi să mântuie precaritatea ei cea de toate zilele.” (Pavel Șușară, în albumul ”Aurel Contraş”, 2012).

Expoziţia de sculptură ”De la materie la spirit” a artistului Aurel Contraș poate fi vizitată la Galeria Simeza în perioada 4 – 17 martie 2019, între orele 11.00 – 19.00.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.