Știri: Vernisajul expoziției ”Dincolo de gard” (1 octombrie 2018, Brașov)

285
sociologie vizuala

Luni, 1 octombrie 2018, ora 14.00 pe espalnada din Parcul ”Titulescu” din Brașov, va avea loc vernisajul expoziției ”Dincolo de gard”, ce are drept fundament proiectele de sociologie vizuală realizate de studenții anului I de la secțiile de ”Asistență Socială” și ”Sociologie”, din cadrul Facultății de Sociologie și Comunicare a Universității ”Transilvania”.

Demersul are evidente premise fenomenologice și etnometodologice, dar ceea ce rezultă reprezintă un exercițiu de meditație despre ”apusul unei  lumi” și despre ”urma” pe care viața o lasă în sufletul nostru,  despre ”urma” pe care noi o lăsăm  în viață.

Pentru cea mai mare parte dintre studenți, interactiunea cu un om în vârstă care trăiește ”la țară” a reprezentat o lecție. Fără să vrem, am ajuns la cuvintele lui Derrida: ”A trăi, prin definiție, nu se învață. Nu prin sine însuși, de la viață prin viață. Numai de la un altul și prin moarte. Sau, în tot cazul, de la celălalt aflat pe marginea vieții.”

Expoziția aflată pe esplanada din Parcul ”Titulescu” Brașov se vernisează cu ocazia deschiderii noului an universitar și va putea fi vizitată până la data de 28 octombrie 2018.

Ștefan Ungurean

Facultatea de Sociologie și Comunicare, Universitatea ”Transilvania” din Brașov

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.