Știri: Vernisajul expoziției „EcoDesign” (26 ianuarie 2023, București)

64
expo ecodeign(1)

Expoziția itinerantă Ecodesign, centrată pe reciclarea și reutilizarea materiilor prime, va fi inaugurată la sediul Institutului Italian de Cultură din București, Aleea Alexandru 41, joi, 26 ianuarie 2023, la ora 19.00 și va rămâne deschisă pentru public până la data de 26 februarie 2023.

La vernisaj vor lua cuvântul E.S. Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, Laura Napolitano, directoarea Institutului Italian de Cultură din București, Silvana Annicchiarico, curatoarea expoziției și arh. Carmen Dumitrescu de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”.

Expoziția, a cărei denumire completă este 3CODESIGN | 3R: Reducere – Reciclare – Reutilizare, oferă o panoramică sintetică dar paradigmatică asupra modului în care design-ul italian se orientează spre sustenabilitatea mediului: așadar, propune o selecție de obiecte, produse și accesorii reciclate sau realizate cu materiale și tehnologii sustenabile, toate fiind proiectate de designeri italieni și produse de firme italiene.
Expoziția a fost deja prezentată la Praga, Doha, Shenzen, Dubai, Hong Kong, Washington, Toronto, Tunis, Pristina, Tallinn, Helsinki, Tripoli și Bengasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.