Știri: Prezentarea Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmației – eveniment dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (25 ianuarie 2023, Tel Aviv)

35
casa memoriala elie wiesel(1)

logo icrPentru a marca Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, ICR Tel Aviv organizează un eveniment de prezentare a proiectului de restaurare a Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmației care reprezintă, totodată, și Muzeul Culturii Evreiești din Maramureș.

Manifestarea va avea loc la sediul ICR Tel Aviv, în data de 25 ianuarie 2023, de la ora 17.00, în limbile engleză și română și îi va avea ca invitați pe coordonatoarea proiectului de restaurare, muzeografa Alina Marincean, alături de E.S. Radu Ioanid, Ambasadorul României în Statul Israel, Raphael Vago, istoric și profesor la Universitatea Tel Aviv și Joel Rappel, istoric și profesor la Universitatea Bar Ilan.

 Alina Marincean va susține prezentarea intitulată De la istorie la poveste. Casa Memorială „Elie Wiesel”, care va pune accent pe moștenirea evreiască și valorile umane reprezentate de și în Casa Memorială „Elie Wiesel”. Cu ocazia evenimentului, publicul va putea viziona un scurt film documentar despre etapele înființării Muzeului.

Romanian Cultural Institute in Tel Aviv, 8 Shaul HaMelech Blvd. Tel Aviv 64733. Tel.: +972-3-696 17 46. Fax: +972-3-691 12 04

Website: www.icr.ro/tel-aviv

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.