Știri: Vernisajul expoziției ”ESTeTICA” de Serge Vasilendiuc (10 mai 2018, Iași)

405
Estetica serge vasilendiuc

Joi, 10 mai 2018, ora 17.00, la Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național ”Moldova” (Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1), va avea loc vernisajul expoziției ”ESTeTica” de Serge Vasilendiuc. Expoziția, curatoriată de Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă, va fi prezentată de criticul de artă Maria Bilașevchi, și va fi deschisă în perioada 10 mai–10 iunie 2018.

Expoziția retrospectivă de pictură ESTeTICA a artistului Serge Vasilendiuc este organizată de Complexul Muzeal Național ”Moldova” – Muzeul de Artă Iași, în parteneriat cu Institutul Polonez București,Uniunea Artiștilor Plastici din Polonia și Uniunea Artiștilor Plastici din România  la Palatul Culturii , în spațiul Muzeului Național de Artă Iași.

Serge Vasilenciuc s-a născut în anul 1972 la Bălți. Artist plastic profesionist (pictor, grafician). Absolvent al Colegiului de Arte Plastice din Chișinău şi al Academiei de Arte din Iași. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Interjudeţeană Cluj–Bistriţa şi al Uniunii Artiştilor Plastici din Polonia, Filiala din Cracovia. Doctor la Institutul de Artă al Universităţii Pedagogice din Cracovia. Fondator al grupului de artişti KRoma. Este deţinător a numeroase premii în domeniul artelor vizuale. A realizat 23 de expoziţii personale şi individuale, a participat la peste 67 de expoziţii colective şi de grup în ţară şi străinătate. Artistul este prezent cu lucrări în colecţii de stat şi publice din România, Polonia, Ungaria şi în numeroase colecţii particulare din România, Polonia, SUA, Franţa, Germania, Italia, Rusia, Canada, Israel, Grecia, Ungaria, Cehia şi Moldova.

”Remarcăm preocupările artistului pentru alegerea selectivă a subiectelor. Privindu-i lucrările vom avea sentimentul că participăm la un imaginar pelerinaj printre citadele înțesate de istorie; că urcăm trepte și ne furișăm pe străduțe înguste pentru a descoperi mărturii ale unor legende despre eroi și întâmplări modelate de-a lungul timpurilor de la o generație la alta. Picturile lui Serge Vasilendiuc au darul de a provoca imaginația privitorului. El descoperă un alt timp, nebănuit, cel al stărilor transcendente așa cum în urmă cu un secol procedau Giorgio de Chirico, Marc Chagall, Wassily Kandinsky și alți reprezentanți ai picturii avangardiste”, apreciază pictorul Liviu Suhar.

Detalii: https://goo.gl/pG4u3f
http://palatulculturii.ro/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.