Știri: Gala ARTfel la Teatrul Național din București (14 mai 2018)

735
gala artfel florin coman

Luni, 14 mai 2018, la ora 19.00, în Sala Atelier a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București va avea loc Gala ARTfel, ”gala unor artiști neconvenționali”.

În cadrul galei, va fi jucat unul dintre cele mai vizionate spectacole de teatru neconvențional: ”EU nu contez!” de Florin Coman.

Florin Coman
Florin Coman

După succesul de la Paris (cu susținerea Institutului Cultural Român) și participarea în cadrul Turneului ARTfel care a cuprins spectacole la Iași (Teatrul Național, Sala Mare), Bacău, Teatrul Elisabeta din București, TVR, Buzău, Galați, Brașov, Pitești și Piatra Neamț, spectacolul de teatru ”JE suis Personne!” (”EU nu contez!”) se întoarce la TNB, acolo unde în 2017 s-a bucurat de săli pline de fiecare dată.

Dar de data aceasta, surpriză! Nu veți asista doar la spectacolul de teatru, dar veți fi și martorii muzicii de gală, cât și lansării romanului care continuă povestea piesei. Cine este marele muzician care va cânta? Care este titlul romanului care se va lansa? Cine este autorul?… Nu contează! Voi contați!

Marian-Ralea-Iuda-eu-nu-contez
Marian Râlea (Iuda) în spectacolul ”EU nu contez!”

eu-nu-contezÎn distribuția spectacolului de teatru, aceiași mari actori. Marian Râlea, dublu câștigător al premiului UNITER pentru cel mai bun actor, va juca rolul principal, Iuda. Distribuția este completată de actori cu roluri importante pe scene ca TNB, Odeon, Teatrul Masca, etc., actori consacrați precum Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu şi Relu Poalelungi şi actori tineri: Antonio Tadeusz Mincă, Beatrice Rubică, Altan Safta Zecheria și Georgiana Vrațiu. Coloana sonoră live: Narcisa Băleanu (nai – muzică populară) cu implicarea extraordinară a unui reprezentant marcant al Filarmonicii ”George Enescu”: Adrian Petrescu, în calitate de regizor muzical.

”EU nu contez!” prezintă povestea unui tânăr care salvează vieți, destine și întreaga lume dar, în ciuda tuturor, el nu contează pentru nimeni niciodată. Povestea lui este dramatizată prin intermediul teatrului, al muzicii clasice și populare și al video-proiecţiei. Astfel, se împleteşte o poveste reală, care traversează majoritatea schimbărilor umane într-un spectacol de artă neconvențional.

Sorin-Dinculescu-Tatal-Premierul
Sorin Dinculescu (Tatăl, Premierul)

Program (2h30′):

Muzică: Surpriză oferită de unul dintre cei mai talentați muzicieni români: Clasic vs Modern

Teatru: „JE suis Personne!” („EU nu contez!”) de Florin Coman

Lansare de carte: ”Tăcerea icoanei” de Florin Coman, roman dedicat memoriei Regelui Mihai, care continuă povestea piesei de teatru ”JE suis Personne!”.

Lansarea proiectului filmului ”La Bohème”, ecranizare după romanul ”Tăcerea icoanei”.

Prezintă: Georgiana Vrațiu.

Recepție: autografe, achiziție carte, șampanie.

Biletele pentru spectacolul din 14 mai 2018 de la ora 19.00 se găsesc la Casa de bilete a TNB, pe site-ul tnb.ro sau pe www.mystage.ro.

Beatrice-Rubica-Anastasia
Beatrice Rubică (Anastasia). Fotografii din spectacolul ”EU nu contez!”

ARTfel este un concept neconvențional al unei companii tinere care în ultimii ani a reușit să producă de la zero spectacole de teatru, lansări de carte și concerte simfonice la un nivel înalt. În tot acest timp ARTfel a rămas fidel principiilor sale: fără cuvinte licențioase, fără politică, fără promovare agresivă  sau neloială, fără încercări de a revoluționa arta folosind metode reprobabile precum senzaționalul, sexul sau grobianismul.

Reușitele ARTfel, dincolo de aprecierile din suflet:

  • 16 evenimente culturale produse și organizate
  • peste 3000 de spectatori
  • spectacole în importante orașe din tară: București, Iași, Brașov, Bacău, Pitești, Piatra Neamț, Buzău și Galați
  • prezențe pe scene precum: Teatrul Național din București, Teatrul Național din Iași (Sala Mare) sau TVR
  • colaborări cu unii dintre cei mai apreciați artiști români
  • organizarea unui spectacol de teatru la Paris cu susținerea ICR
  • parteneriate cu companii de renume.

Cum reușesc inițiativele ARTfel să rămână în zona artei neconvenționale, să aibă succes și cu toate acestea să-si păstreze decența și bunul-simț? Vă invităm în data de 14 mai la Teatrul Național București la o gală care va sintetiza toate proiectele culturale trecute, prezente și viitoare.

Parteneri media: Revista Culturală Leviathan

Partener: ERKA

Pentru mai multe detalii vizitați pagina de facebook:  https://web.facebook.com/Clubul.ARTfel/

”Interviul cât un munte” – Lică Barbu în dialog cu Florin Coman, Revista Culturală Leviathan, 1 aprilie 2018

Vezi și: EU nu contez!/Je suis Personne! în Revista Teatrală Radio

Amintiri teatrale din 2016: Teatrul – colac de salvare, cronică de Tudor Sicomaș, Revista Teatrală Radio, 17 ianuarie 2017

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.