Știri: Vernisajul expoziției “La Venezia di Tintoretto”, semnată de artistul vizual român Sorin Scurtulescu (28 septembrie 2018, Veneția)

362
Sorin Scurtulescu - La Venezia di Tintoretto

Vineri, 28 septembrie, ora 18.30, la Galeria Totem – Il Canale din Veneția va avea loc vernisajul expoziției La Venezia di Tintoretto, semnată de artistul vizual român Sorin Scurtulescu.

Expoziția se dorește a fi un omagiu adus marelui pictor venețian Tintoretto, la 500 de ani de la nașterea sa, cu ocazia evenimentelor pe care toată Veneția i le dedică în cursul acestui an. Lucrările prezentate în cadrul expoziţiei fac parte dintr-o serie recentă de picturi realizate în plein air în tehnica clasică a uleiului pe pânză, surprinzând orașul lui Tintoretto, cel mai venețian dintre artiștii Renaşterii.

Sorin Scurtulescu vede pentru a picta și pictează pentru a vedea. Grădinile din multe orașe îl așteaptă: Istanbul, Oaxaca, Ravenna, Kyoto, Cordoba, Rangoon. Focuri și scântei de artificii ale viitorului, în timp și anotimp.” – Alan Jones

Sorin Scurtulescu este un artist vizual român, membru fondator al grupului Noima din anul 2003, iar din anul 2015 reprezentat de galeria Vieneză 12-14 Contemporary și de proiectul Schleifmühlgasse 12-14. A participat la 15 expoziții personale, 33 expoziții alături de grupul Noima, 45 expoziții de grup.

Alan Jones este un poet american, stabilit în Italia, cunoscut în țara de adopție pentru cronicile sale de artă, dar și pentru faptul, în opinia sa “scrie, cu precădere, la intersecția dintre poezie și pictură“.

Expoziția este organizată de Galeria Totem – Il Canale în parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția și va putea fi vizitată până pe data de 19 octombrie 2018

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.