Știri: Vernisajul expoziției „Midcentury Paradox“ a artistului român Adrian Dan la Galeria Syntax din Lisabona (3 martie 2017)

669
Adrian Dan - Midcentury Paradox Lisabona

Mâine, 3 martie 2017, de la orele 20.00, la Galeria Syntax din Lisabona (Rua Coronel Ferreira do Amaral 21A) va avea loc vernisajul expoziției „Midcentury Paradox” a artistului român Adrian Dan. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 4 martie – 22 aprilie 2017.

Expoziţii personale (selecţie)

2016: „Muscle Breach”, Suprainfinit Gallery, București;

2015: Nicodim Gallery, Los Angeles/București.

Expoziţii de grup (selecţie)

2015: Megatron, RKI Vienna; 2014: „Mic tratat de estetică”, Domenica Contemporary Art, București;

2014: Bucharest Biennale, Pavilion center for contemporary art, București;

2014: „PER/FORM_HOW TO DO THINGS WITH [OUT] WORDS”, CA2M (Centro d’Arte Dos de Mayo), Mostolès, Madrid.

Absolvent al Școlii Naționale Superioare de Arte Plastice din Paris sub îndrumarea profesorului Jean-Marc Bustamante și al cursurilor Școlii Naționale de Arte Decorative din Viena, sub îndrumarea lui Erwin WurmAdrian Dan s-a făcut destul de repede remarcat în lumea artelor, fiind desemnat, în anul 2015 researcher-in-residence la Fieldworkd Marfa, în Marfa, Texas, în cadrul unui program derulat de școalile de arte plastice din Nantes, Franța și Geneva, Elveția.

Ansamblul expozițional „Midcentury Paradox” a fost creat special pentru prezentarea din Portugalia, fiind construit ca un platou de filmare neterminat al unui film retro-futurist. Piesa centrală a expoziției este un cabinet de la mijlocul secolului, care conține un set de obiecte, al cărui rol primordial este să evidențieze – prin lentila istoriei – tensiunea dintre tehnologie și corpul uman.

Syntax este o organizație culturală care are în vizor promovarea artei contemporane internaționale în Lisabona. Organizația urmărește înființarea unei platforme culturale care să facă legătura între artiștii consacrați sau în curs de afirmare care vin în Lisabona și piața culturală locală. Syntax funcționează ca un factor, care, prin implementarea unor strategii și activități specifice, încurajează schimbul de experiențe culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.