Știri: Seară literară cu Claudiu Komartin şi Sophie Reyer la Literaturhaus Viena (7 martie 2017)

813
Claudiu Komartin Romania Sophie Reyer Austria Viena

Beneficiar al programului de rezidențe oferit de Cancelaria Federală a Austriei (în cooperare cu KulturKontakt Austria), poetul român Claudiu Komartin va susține, în data de 7 martie 2017, de la orele 19.00 o seară literară la Literaturhaus Viena, în compania poetei austriece Sophie Reyer. Evenimentul intitulat Hoffnungsvolle Einwanderer. Verse direkt aufs Trommelfell (Imigranţi plini de speranţă. Versuri direct pe timpan), este prima manifestare din acest an din seria literară Kombo Kosmopolit, care își propune să reunească autori austrieci și autori internaționali beneficiari ai burselor de rezidență literară. Seara literară de la Viena este moderată de Robert Prosser, inițiatorul și promotorul proiectului Kombo Kosmopolit.

Claudiu Komartin (n. 1983, București) a publicat volumele de poezie Păpușarul și alte insomnii (Vinea, 2003, 2007), Circul domestic (Cartea Românească, 2005), Un anotimp în Berceni (Cartier, 2009, 2010) și Cobalt (Casa de Editură Max Blecher, 2013). În 2012, editura vieneză Korrespondenzen i-a publicat antologia bilingvă Und wir werden die Maschinen für uns weinen lassen, tradusă în limba germană de Georg Aescht, iar în 2015 i-au apărut volumele Vrpce potaman za balu mesa (Treći Trg, Belgrad, traducere în limba sârbă de Ljubinka Stankov Perinac) și Bir Garip Roman (Yitik Ülke Yayınları, Istanbul, traducere în limba turcă de Gökçenur Ç.).

De asemenea, Claudiu Komartin a tradus cinci romane din limba franceză și numeroși poeți din engleză, franceză, italiană și spaniolă. Este coautor al textelor care au stat la baza piesei Deformații, montată în 2008 la Teatrul Luni de la Green Hours şi autor al scenariului Trișez cu viața, scris în urma unui atelier de trei zile cu persoanele private de libertate de la Penitenciarul Bistrița și montat în 2010. A participat la ateliere, festivaluri, târguri de carte în 20 de țări. Din 2010 este redactor-șef al revistei Poesis internațional și al Casei de Editură Max Blecher.

Sophie Reyer (n. 1984, Viena) este poetă, autor de teatru, compozitor. Recent a obţinut doctoratul în filosofie cu lucrarea Performanz und Biomacht.

Seara literară din 7 martie este organizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.