Acordul european privind prelungirea perioadei de folosire a Certificatului verde – articol de Iulia Zorzoliu

34
certificat verde covid

logo rubrica juridiceCertificatul verde digital privind Covid-19, gândit să înlesnească deplasarea între țările membre ale Uniunii Europene, a fost introdus în vara lui 2021 în toate țările comunitare și urma să fie folosit, potrivit regulilor actuale, până în data de 30 iunie 2022. Cu toate acestea, Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord prin care termentul care era de 30 iunie 2022 urmează să se prelungească cu un an, până la 30 iunie 2023, propunerea fiind făcută încă din februarie 2022 de către Comisia Europeană.

Comisia Europeană motivează această propunere prin faptul că, la nivel european, nu a fost depășită situația provocată de Covid-19 și nu poate fi evaluat impactul unei posibile creșteri a numărului de infectări în a doua parte a anului 2022 sau impactul apariției unor noi versiuni ale virusului.

În acest moment o parte dintre statele membre UE au renunțat la folosirea certificatului privind Covid-19, dar autoritățile europene vor să se asigure că, în cazul apariției unei noi variante a bolii, cetățenii europeni se pot deplasa fără restricții.

Utilizarea certificatului digital privind Covid-19 în interiorul țărilor membre UE rămâne la latitudinea fiecărui stat.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.