Agenda Festivalului Internațional „George Enescu”, 15 septembrie 2021

44
Yuja Wang. Foto © Julia Wesely
Yuja Wang. Foto © Julia Wesely

În programul de miercuri, 15 septembrie 2021:

logo George Enescu International Festival 2021Ora 16.30, Ateneul Român: concertul Orchestrei de Cameră Mahler, concert maestru și lider: Matthew Truscott. Solistă: pianista Yuja Wang. În program: Haydn, Simfonia nr. 31 în Re major, Janáček, Capriccio pentru mâna stângă și ansamblu de suflători, Stravinski, Octet pentru suflători, Șostakovici, Concertul nr. 2 în Fa Major pentru pian și orchestră, op. 102.

Ora 19.30, Sala Palatului: Premieră în România: opera Der Zwerg (Piticul) de Alexander von Zemlinsky. Orchestra Națională Radio, dirijor: Oleg Caetani, dirijorul Corului Radio: Ciprian Țuțu. Regizor multimedia: Carmen Lidia Vidu. Distribuția, click aici.

Despre opera Der Zwerg, click aici. 

Confluențe româno-lusitane, la Porto, click aici.

La concertul de la Ateneu accesul este permis cu prezentarea certificatului verde Covid. La Sala Palatului și Sala Radio, nu este necesar certificatul verde.

Concertele de la Ateneu și Sala Palatului vor fi transmise gratuit pe site-ul Festivalului

și vor rămâne online timp de 12 ore, pentru a fi văzute și de pe alte meridiane orare. Fiecare concert are pagina sa de eveniment, la care se ajunge pentru a-l asculta din pagina Program

Concertul de la Sala Palatului vor fi transmis în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural. 

Pe site-ul festivalului, la acest link, puteți citi zilnic cronici, interviuri și informații suplimentare în Agenda Festivalului.

*

logo asociatia culturala leviathanAsociația Culturală Leviathan, editor al publicațiilor Leviathan.ro și revista culturală trimestrială „Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional „George Enescu” 2021.

Pe acest portal veți găsi toate informațiile necesare, programul zilnic al Festivalului, prezentarea muzicienilor invitați, date despre lucrările din programe, relatări, cronici, fotografii. În revista „Leviathan” nr. 3, iulie–septembrie 2021, pp. 47–49 puteți citi un amplu articol de prezentare a ediției 2021 a Festivalului iar în nr. 4, octombrie–decembrie 2021 vom publica o sinteză a Festivalului și cronici ale concertelor.

leviathan partener media festivalul george enescu

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.