Ajutor financiar pentru nou-născuți – articol de Iulia Zorzoliu

34
ajutor nou nascut (1)

logo rubrica juridiceConform unui proiect de OUG, se stabilesc măsuri de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, pentru mamele defavorizate. Valoarea ajutorului este de 2000 lei, bani plătiți într-o singură tranșă pentru fiecare nou-născut.

Persoanele care pot beneficia de ajutorul financiar sunt: mamele care nasc începând cu anul 2024 şi cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la oricare din componentele venitului minim de incluziune, mamele cu dizabilităţi care nasc începând cu anul 2024, mamele care nasc începând cu anul 2024 și aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv sunt victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, mamele care nasc începând cu anul 2024, care nu deţin acte de identitate şi care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile, mamele minore care nasc începând cu anul 2024 și nu în ultimul rând mamele care nasc începând cu anul 2024, cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zone de conflict.

Măsura de sprijin se aplică timp de patru ani, respectiv implementarea acesteia se derulează în perioada 2024–2027. Totodată, bugetul măsurii de sprijin pentru acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți va fi stabilit la echivalentul în lei al sumei de 24.000.000 de euro.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.