Ajutor financiar pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 lei – articol de Iulia Zorzoliu

23
ajutor pensionari (1)

logo rubrica juridiceLa data de 02.06.2022 a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de urgență nr. 74/2022 privind acordarea unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii, ai sistemului de pensii miliare de stat, precum și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special.

În luna iulie a acestui an se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii sau casele de pensii sectoriale. Condiția pentru a beneficia de acest ajutor este ca veniturile lunare ale pensionarilor să fie mai mici sau egale cu 2.000 lei, iar la acestea se iau în calcul și veniturile salariale dacă este cazul. De asemenea, în cazul pensionarilor care beneficiază de pensie de urmaș, ajutorul financiar va fi acordat fiecărui urmaș în parte.

Ajutorul financiar se plătește din oficiu prin casele teritoriale sau sectoriale de pensii și se suportă din bugetul de stat.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.