Bine aţi venit la ”Nino Nino”!

171
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila, 21 iunie 2019
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila,

logo zambetul uneste articoleData stelară, 21 iunie 2019, ora, aproape 16.30, un pic în avans faţă de ora evenimentului astrologic, Solstiţiul de vară, respectiv ora 18.54.

Dar ce-i pasă verii când e sărbătorită! Ea nu ştie că la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila membrii grupului artistic ”Nino Nino” s-au reîntâlnit sub soarele generos al verii pentru a trece la următorul pas al proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan prin reprezentantul său, prozatorul brăilean Lică Barbu.logo bibl jud braila

Dar totuşi, buna vară a deschis uşa bibliotecii şi nici nu a intrat bine Lică Barbu că deja în Sala de împrumut pentru copii. Ludotecă a şi fost asaltat de copii cu părinţii lor pentru a se înscrie în grupul ”Nino Nino”.

O clipă, dragii mei! În primul rând li s-a asigurat părinţilor încrederea de a şti cu ce au de-a face, încrederea că proiectul pentru copii iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan este pe mâini bune, iar reprezentantul lor, Lică Barbu, are alături o echipă de colaboratori care şi-au asumat toată înţelegerea şi speranţa că acest proiect va reuşi. Puşa Roth, Rudy Roth şi Costin Tuchilă, membri fondatori ai Asociaţiei Culturale Leviathan, sunt permanent conectaţi la toată activitatea grupului artistic.

Apoi, cu răbdare şi tact, Lică Barbu a subliniat câteva reguli de disciplină a activităţii grupului, disciplină impusă de activitatea artistică. S-a votat în unanimitate de voci copilăreşti. Părinţii zâmbeau, iar Lică Barbu i-a invitat să fie tot timpul în comunicare cu el pentru sugestii,  propuneri, dar mai ales, cu atenţionări la greşelile care pot apărea involuntar în timpul desfăşurării proiectului.

Luând comunicarea ca instrument de lucru, Lică Barbu a analizat cu tot grupul cele două noi momente artistice la care vor lucra. Iniţial, scenariile prezentate par o simplă joacă, dar când s-a trecut la o minimă probă de interpretare, s-a înţeles că e mult de muncă.

Asta au înţeles şi cei nou veniţi, Cristiana-Maria Maldăr, Ioana-Eleny Nicolae, Sara-Maria Toader, Robert Cioarec, Roxana-Maria Codreanu, Andreea-Roxana Cara, Daniel Dan, Roxana-Ioana Dan, Ioana Badea, Ionuţ Jorăscu şi Lucas-Ştefan Ghiţă, completând lista la un număr de 26 de membri.

Şi nu numai că au înţeles, dar au prezentat şi momente artistice răsplătite cu multe aplauze. Roxana-Ioana Dan ne-a interpretat un scurt monolog din ”Coana Chiriţa”, iar Daniel Dan ne-a distrat cu un fel de pantomimă de-a lui, stârnind multe zâmbete.

Asta i-a mobilizat şi pe ceilalţi ca data viitoare să vină şi ei cu momente individuale şi mai bune. Fireşte, este un aspect de apreciat în mobilizare şi implicare la toată activitatea.

Într-un loc mai liniştit, Cristina-Eutalia Mincu citea o carte. Şi nu orice carte, un roman interesant, căruia, din păcate, spre ruşinea mea, nu i-am reţinut titlul. Asta m-a copleşit, pentru că rar mai vedem azi un copil citind o carte.

Desen de Cristina-Eutalia Mincu
Desen de Cristina-Eutalia Mincu

Miruna-Gabriela Matei, foarte activă la totul de altfel şi care a desenat tot timpul fără să o îndemne cineva, ne-a surpins plăcut cu o ”perlă” copilărească: Daniel Dan a întrebat într-o discuţie cu toţi, ”cine sunt mamele naturii?”, iar Miruna a răspuns spontan: ”Anotimpurile”, ceea ce l-a determinat pe Lică Barbu să o noteze în agenda de lucru a grupului artistic ”Nino Nino”, ca pe o ”perluţă” demnă de reţinut, şi de ce nu, folosită la o adică.

Nu-i aşa că-i minunat la ”Nino Nino”?

Vezi: La Brăila, ”Zâmbetul unește”

Primii pași în arta interpretării scenice

”Nino Nino” uneşte zâmbete

Știri: ”Nino Nino” trece la treabă (15 iunie 2019, Brăila)

”Nino Nino”, grup artistic din ce în ce mai mare

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.