Cazierul judiciar eliberat în format electronic – articol de Iulia Zorzoliu

18
cazier

logo rubrica juridiceSenatul României a propus un proiect de lege prin care se modifică Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, proiect de lege care își propune să simplifice procesul de obținere a cazierului judiciar. Cazierul judiciar este documentul care atestă situația judiciară a unei persoane, adică evidența condamnărilor sau a altor măsuri cu caracter penal și care se eliberează persoanei fizice sau persoanei juridice care depune cererea tip personal, prin împuternicit sau prin reprezentantul legal.

În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, certificatele de cazier vor putea fi eliberate în format electronic cu semnătură electronică calificată și vor fi asimilate înscrisurilor autentice. Prin acest proiect se dorește accelerarea procesului de debirocratizare și de simplificare a proceselor administrative și reducerea eforturilor de obținere a documentelor.

În momentul de față cei care doresc să obțină un certificat de cazier pot depune cererea personal sau prin intermediul altei persoane desemnate printr-o procură notarială la Secțiile 1–26 de Poliție București, prin intermediul Compartimentului de Relații cu Publicul.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.