Ce înseamnă bogăţia, „Nino Nino”?

41
Lica Barbu grupul Nino Nino

logo zambetul uneste articoleLa întâlnirea de sâmbătă, 22 octombrie 2022, a grupului de copii ,,Nino Nino” s-au pus la cale noi şi noi activităţi.

Astfel, în vederea continuării ediţiilor de ştiri ale grupului de reportaj „Nino Nino şi Brăila” s-au propus două teme pentru următoarele ediţii şi anume: prezentarea filantropului brăilean Nedelcu P. Chercea, biografie, vizită la obiectivele istorice construite şi donate de acesta şi comemorarea monumentului „Vouă eroilor”, ridicat de Ana şi Nedelcu Chercea în cinstea soldaţilor români căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial. Pentru cea de-a doua temă s-a ales ca subiect un reportaj la două firme brăilene producătoare de panificaţie şi pizza, sperând că sunt de acord să le călcăm pragul.

Filmările la monumentul „Vouă eroilor” vor constitui pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României, pe data de 1 decembrie 2022.logo bibl jud braila

Pentru sărbătorile de iarnă copiii au repetat două colinde pe care ar dori să le interpreteze atunci, dacă vor rămâne în repertoriu, deoarece copiii sunt nehotărâţi în alegeri. Mai este timp pentru repetiţii la colinde şi sperăm că avem ce colinda.

Noi momente artistice sunt pregătite pentru eventualele spectacole de sărbători cum ar fi interpretarea melodiei Gaşca mea cu text adaptat de Lică Barbu, coordonatorul proiectului „Zâmbetul unește” şi două momente de pantomimă cu mesaj educativ.

Punctul fierbinte al întâlnirii de sâmbătă, 22 octombrie, a fost întrebarea Ce înseamnă bogăţia?, întrebare anunţată din timp cu menţiunea că discuţia pe această temă se va filma. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Întrebarea a fost simplă. Răspunsurile au fost puţin superficiale, din câte ştiau copiii să răspundă, dar discuţia nu s-a terminat şi vom relua această dezbatere, pentru că despre „bogăţie” sunt multe de spus. Copiii trebuie să cunoască mai bine acest aspect al societăţii de azi.

Vă invităm să vizionaţi videoclipul cu prima parte a discuţiilor pe această temă, urmând ca după următoarea întâlnire să vă oferim a doua parte, posibil mult mai amplă.

Până aici un lucru e clar: „Nino Nino” este un grup de copii bogați sufleteşte. Şi asta se poate vedea prin toate activităţile desfăşurate timp de trei ani şi jumătate.

Cu încrederea că vom atinge scopurile proiectului „Zâmbetul uneşte”, aventura acestor călătorii ale grupului „Nino Nino” va continua.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.